Haberler

Mısır'da "Devrimin Aktörlerinin" Yargılanması

6 Nisan Hareketi kurucularından Ahmed Mahir, Ahmed Duma ve Muhammed Adil'e verilen hapis cezası Temyiz Mahkemesi tarafından onaylandı.

Mısır'da Temyiz Mahkemesinin, 6 Nisan Hareketi kurucularından Ahmed Mahir, Ahmed Duma ve Muhammed Adil'e verilen hapis cezasını onayladığı bildirildi.

Yargı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Temyiz Mahkemesi, 25 Ocak 2011 devriminin gerçekleşmesinde etkin rol oynayan hareketin kurucularından Ahmed Mahir, Ahmed Duma ve Muhammed Adil'e, "güvenlik güçlerine saldırmak ve gösteri yasasını aykırı davranmak" suçlamasıyla verilen 3'er yıllık hapis cezasını onayladı.

Sanıkların avukatı Tarık el-Avad, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mahkemenin hükmünün nihai ve temyiz yolunun kapalı olduğunu söyledi.

6 Nisan Hareketi, 2008 yılında Mübarek karşıtı siyasi bir hareket olarak kurulmuş, hareket daha sonra yaşadığı iç sorunlar sebebiyle Ahmed Mahir Cephesi ve Demokratik Cephe olarak ikiye bölünmüştü.

Abidin Ceza Mahkemesi, 22 Aralık 2013 tarihinde 6 Nisan Hareketi'nin kurucuları Ahmed Mahir, Ahmed Duma ve Muhammed Adil'i 3'er yıl hapis ve 7 bin dolar para cezasına çarptırmış, karara yönelik itiraz davası geçen yıl 7 Nisan'da Abidin İstinaf Mahkemesi tarafından reddedilerek, karar onanmıştı.

Kahire Acil İşler Mahkemesi, 2014 yılı Nisan ayının sonunda, "Mısır'ın imajını zedelediği ve casusluk" yaptığı gerekçesiyle 6 Nisan Hareketi'nin faaliyetlerine yasak getirilmesine ve merkezlerinin kapatılarak mal varlıklarına el konulmasına karar vermişti. - Kahire

Kaynak: AA / Güncel

Muhammed Adil Ahmed Duma Kahire Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title