Haberler

Mısır'da Darbenin Birinci Yılı

Müslümanlarla Dayanışma Platformu: "Bu derece keyfi idam kararları eğer 3 5 siyonist ya da Hristiyan için verilseydi ya da balinalara yönelik bir kıyım söz konusu olsaydı tüm dünya kamuoyu ayağa kalkardı.

Müslümanlarla Dayanışma Platformu, arasında Müslüman Kardeşler Hareketi'nin lideri Muhammed Bedii'nin de bulunduğu 183 kişinin idama mahkum edilmesini protesto etti.

Mehmet Sılay, Mısır Büyükelçiliği önünde platform adına yaptığı basın açıklamasında, Mısır'da tam bir insanlık dramı yaşandığını vurgulayarak "Bu derece keyfi idam kararları eğer 3-5 siyonist ya da Hıristiyan için verilseydi ya da balinalara yönelik bir kıyım söz konusu olsaydı tüm dünya kamuoyu ayağa kalkardı. Söz konusu Müslümanlar olunca dakika başına 76 idam kararı gayet doğal görünmektedir" dedi.

Bugüne kadar, Müslüman Kardeşler'in bin 212 yöneticisinin çeşitli cezalara çarptırıldığını, son olarak hareketin lideri Muhammed Bedii'nin de arasında yer aldığı 183 kişi hakkında sadece 20 dakikada alelacele idam kararı verildiğini belirten Sılay, kararı ve bu karara imza atan makamlarla işbirlikçi ülkeleri protesto ettiklerini bildirdi.

Sılay, Mısır darbesinin yıl dönümünde zalimlerin Batı'nın yardımıyla ayakta kaldığını savunarak "Bugün oruçsunuz, dualarınızın en makbul zamanıdır. İnşallah, duruşunuz, sloganlarınız, tavrınız, mazlumların kurtuluşu için vesile olur" temennisinde bulundu.

Platformun Genç Birikim, İlmi ve Kültürel Araştırmalar Vakfı, Kardelen Derneği, Umran Kültür ve Medeniyet Hareketi ile Vahdet Vakfından oluştuğunu da belirten Sılay, "Bu hukuksuz, zorba ve vahşi uygulamaları kınıyor, her türlü desteğimiz ve dualarımızla Mısır halkının ve mazlumlarının yanında olduğumuzu bildiriyoruz. Rabbimiz, katil darbecileri, destekçilerini, emperyalistleri, tüm zalimleri ve Mısır'ın idam mangası yargıçlar çetesini kahretsin" ifadesini kullandı. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Muhammed Bedii Mehmet Sılay Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title