Haberler

Mısır'da Darbe Karşıtlarına Yönelik Katliam

AGSD Başkanı Karakuş: ''En büyük endişemiz Mısır’ın iç savaşa sürüklenmesi"

Ankara Giyim Sanayicileri Derneği (AGSD) Başkanı Canip Karakuş, Mısır'da çok sayıda kişinin yaşamını yitirmesine neden olan askeri darbenin ekonomik faturasının da gün geçtikçe büyüdüğünü belirterek, "En büyük endişemiz Mısır'ın iç savaşa sürüklenmesi" ifadesini kullandı.

Karakuş, yazılı açıklamasında, Mısır'da yatırımları bulunan Türk girişimcilerin endişeli olduğunu belirtti.

"Mısır'a ihracatın bir süredir durduğunu" ifade eden Karakuş, Mısır'da 250'ye yakın Türk şirketinin 2 milyar dolarlık yatırımı bulunduğunu, yaşanan gelişmelerin iki ülke arasındaki 5 milyar dolarlık ticaret hacmini olumsuz etkilediğini bildirdi.

Karakuş, Mısır'da güvenlik güçlerince darbe karşıtlarına yönelik gerçekleştirilen müdahalenin bir "katliam" olduğunu belirterek, ülkede iç savaş çıkmasından endişe duyduğunu vurguladı. Karakuş, şunları kaydetti:

"İş dünyası yaşanan dram karşısında çaresiz. Ancak düşünmek zorunda olduğumuz yatırımlarımız söz konusu. Afrika'ya açılan kapı olarak gördüğümüz Mısır'daki gelişmeler endişe verici. Mısır'da yatırımı bulunan 250 Türk firması arasında çok sayıda tekstil ve hazır giyim firması bulunuyor. Her ne kadar şimdiye kadar Türk firmaları açısından büyük bir kayıp söz konusu değilse de muhtemel bir iç savaş, telafisi mümkün olmayan ekonomik kayıplara neden olacaktır." - Ankara

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title