Haberler

Mısır'da Darbe Karşıtı Öğrenciler Ceza Aldı

Güncelleme:

"Gösteri yapmak" ve "arbede çıkarmak" suçlamalarıyla son 3 günde üniversiteyle ilişiği kesilen ve uzaklaştırma cezası alan öğrencilerin sayısı 18'e ulaştı.

Mısır'da "gösteri yapmak" ve "arbede çıkarmak" suçlamalarıyla son 3 günde üniversiteyle ilişiği kesilen ve uzaklaştırma cezası alan öğrencilerin sayısının 18'e yükseldiği bildirildi.

Minya Üniversitesi'nin geçici rektörlüğünü yapan Cemal Ebu'l Mecd yaptığı basın açıklamasında, okul idaresinin, Müslüman Kardeşler Teşkilatı'na (İhvan) mensup 6 öğrencinin 3 hafta üniversiteden uzaklaştırılması yönünde karar aldığını belirtti.

Ebu'l Mecd, üniversitenin hukuk işleri bölümünün gösterilere katılan öğrencileri sorguya çektikten sonra böyle bir karar aldığını ifade etti.

"Cezalar, öğrencileri korkutamayacak"

Öğrencilerin üniversitelerden uzaklaştırılması ve ilişiklerinin kesilme kararlarını AA muhabirine değerlendiren Darbe Karşıtı Öğrenci Hareketi Sözcüsü Abdurrahman Safvan, "Barışçıl çerçevede gösteri düzenlemelerine rağmen burada öğrencilere ciddi saldırı söz konusu. Öğrencilere baskılar, ölüm, uzaklaştırma ve gözaltı şeklinde sürüyor. Uzaklaştırma ve ilişiğin kesilmesi gibi cezalar, öğrencileri korkutamayacak. Baskının hakim olmadığı özgür bir üniversite hepsinin hakkı" dedi.

İskenderiye Üniversitesi, dün "arbedeye karıştıkları ve eğitim sürecini aksattıkları okul kameralarıyla tespit edilen 7 öğrencinin" üniversiteyle ilişiğinin kesilmesi yönünde karar aldığını açıklamıştı.

Ezher Üniversitesi de okulda gösteri yapan 5 öğrencinin üniversiteyle ilişiğinin kesilmesi kararını 2 gün önce onaylamıştı.

Mısır'da yeni akademik takvimin başlamasının ardından gösteriler düzenleyen darbe karşıtı öğrenciler ile güvenlik güçleri arasında sık sık arbede yaşanıyor. Çıkan olaylarda başından yaralanan bir genç hayatını kaybetmiş, çok sayıda öğrenci de gözaltına alınmıştı. - Kahire

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title