Haberler

Mısır'da 529 Kişiye İdam Cezası

Mısır'da, darbe karşıtı 529 kişiye idam cezası verilmesi Uluslararası Rabia Platformu tarafından kınandı Uluslararası Rabia Platformu sözcüsü gazeteci yazar Dilipak: "545 sanıklı davada, binlerce sayfalık evrak kısa sürede incelenerek dakikada 26 idam kararı ile 529 kişiye idam cezası verildi.

Mısır'da, darbe karşıtı 529 kişiye idam cezası verilmesi Uluslararası Rabia Platformu tarafından kınandı.

Uluslararası Rabia Platformu sözcüsü gazeteci-yazar Abdurrahman Dilipak, yaptığı yazılı açıklamada, Minya Ceza Mahkemesi tarafından darbe karşıtı 529 kişiye verilen idam cezası kararına tepki gösterdi. 545 sanıklı davada, binlerce sayfalık evrağın kısa sürede incelenerek dakikada 26 idam kararı ile 529 kişiye idam cezası verildiğine dikkat çeken Dilipak, "Bu karar Guiennes rekorları için yeni bir rekor anlamı taşıyabilir" dedi.

Dilipak,"verilen kararın sadece Mısır cuntası için değil, bunlara destek veren batılı ülkeler ve Arap rejimleri için de utanç verici bir durum olduğunu" kaydederek, "Sisi Cuntasının atadığı yargıçlar insan aklı ve vicdanı ile dalga geçmektedir. Bu komediye seyirci kalmak, arka çıkmak, dilsiz şeytan olmak, bu cinayete suç ortağı olmak anlamına gelir" değerlendirmesinde bulundu.

Verilen idam kararının Birleşmiş Milletler (BM), Avrupa Birliği (AB), İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT), Arap ve Afrika Birliği'nde acil olarak ele alınarak çözüm bulunması gerektiğini belirten Dilipak, sözlerini şöyle tamamladı:

"Unutmamak gerekir ki bir kişiye yapılan bir haksızlık, bütün bir topluma yöneltilmiş bir tehdit anlamı taşıyacaktır. Mısır Cuntası bu tavrı ile açık ve kaba bir şekilde 'Kızım sana söylüyorum, gelinim sen anla' anlayışı ile meydan okumakta, tehdit etmektedir."

Mısır'daki Minya Ceza Mahkemesi, darbe karşıtı 529 kişi hakkında "şiddete teşvik suçlamasıyla" idam cezası verilmesini ve dosyalarının müftüye sevk edilmesini kararlaştırdı. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Uluslararası Rabia Platformu Avrupa Birliği Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title