Haberler

YADER Başkanı Akkuş: Bu Hukuksuzluktur

Güncelleme:

YADER Başkanı Fadıl Akkuş, Mısır'da 528 kişinin idama mahkum edilmesi kararına ilişkin, "Bu tamamen hukuksuzluktur." dedi.

Adıyaman İnsani Yardım Derneği (YADER) Başkanı Fadıl Akkuş, Mısır'da 528 kişinin idama mahkum edilmesi kararına ilişkin, "Bu tamamen hukuksuzluktur, artık adalet anlayışının ne kadar yozlaştığının en bariz göstergesidir" dedi.

Akkuş, yaptığı açıklamada, kararların tamamen hukuksuz bir şekilde alındığını söyledi.

Mahkemede 20 dakika içerisinde 528 kişinin yargılanarak idama mahkum edildiğini anımsatan Akkuş, kararı veren mahkemeyi "tiyatro mahkeme" olarak nitelendirdi.

Buna benzer bir kararın daha önce Bangladeş'te Abdulkadir Molla için verildiğini hatırlatan Akkuş, bu mahkemelerin zihniyet olarak aynı olduğunu ve bu ülkelerdeki iktidarların halkın iktidarı olmadığını, egemen güçlerin iktidarı olduğunu aktardı.

Mısır'da karşıtı barışçıl gösterilerin hala devam ettiğini vurgulayan Akkuş, şöyle devam etti:

"Maalesef dünya medyası Mısır'daki olaylara gerekli hassasiyeti göstermediği, bu insanların haklı direnişlerinin yanında olmadıkları için bu insanların sanki darbe yönetimini kabul etmiş gibi mahkemelerde haksız bir yargılamayla yaptıkları şeylerin yanlış olduğunu dünyaya lense etmek için böyle bir idam kararı verilmiştir. Bu tamamen hukuksuzluktur, artık adalet anlayışının ne kadar yozlaştığının en bariz göstergesidir. Bu kararı esefle kınıyoruz. Bu karar adalet anlayışını sığmayan bir karardır. "

- "Mısır İslam ülkelerinin silkinişi için bir kırılma noktasıdır"

Memur-Sen İl Temsilcisi Bekir Şen de Kilis Sivil Dayanışma Platformu adına yaptığı açıklamada, kararın, Mısır'ı iç çatışmalara sürükleme riskinin oldukça yüksek olduğunu söyledi.

Demokrasi havariliğini kimseye kaptırmayan BM, AB ve ABD'nin Mısır askeri darbesini kesin bir dille kınamaktan bile kaçındıklarını, hatta darbeyi onaylar mahiyette tavırlar sergilediklerini ifade eden Şen, "ABD ve AB'nin İslam ülkelerine demokrasi getirmeleri yönündeki gayretleri Müslümanları zalimlerin zulmünden kurtarmak ve özgürlük alanlarını açmak için değil bilakis doğrudan ya da işbirlikçileri vasıtasıyla o ülke üzerindeki çıkarlarını korumaktır" dedi.

Oynanan oyunların, kurulan tuzakların batının gücünden değil, Müslümanların dağınıklığından, birbirinin dertlerini dert edinmemelerinden kaynaklandığını vurgulayan Şen, şunları kaydetti:

"Irak'ın işgalinden, Libya'nın dağıtılmasından Afganistan'ın, Pakistan'ın iç karışıklığından ve Suriye'nin kardeş kavgasından Mısır'ın halinden ders alma zamanımız gelmediyse o zaman helakimizi beklemekten başka çaremiz kalmamıştır. İslam ülkelerinin halkları ve yöneticileri silkinip ya kendilerine gelecekler ya da işgal edilmek için gün sayacaklardır. Mısır darbesi karşısında BM, AB ve ABD'nin tutumu Müslümanları birleştirmek için bir milat olmalıdır. Çünkü Mısır İslam ülkelerinin silkinişi için bir kırılma noktasıdır. Bütün Müslümanlar bir binanın tuğlaları gibi, bir bedenin uzuvları gibi bütünleşmelidir. Gün Mısır'a sahip çıkma, gün Mursi'nin yanında olma günüdür."

Kaynak: AA / Güncel

Adıyaman Akkuş Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title