Haberler

Mısır'da 528 Kişinin İdama Mahkum Edilmesi

İdam kararları, Denizli'de "kardeşlik nöbeti" tutularak protesto edildi.

Denizli'de, Mısır'da 528 kişinin idama mahkum edilmesi kararı, "kardeşlik nöbeti" tutularak protesto edildi.

Delikliçınar Meydanı'nda toplanan Memur-Sen, Medeniyet ve İnsani Yardım Derneği, AK Parti İl Gençlik Kolları ve çeşitli sivil toplum kuruluşu üyeleri, "Müslüman uyuma, kardeşine sahip çık", "Mısır'a uzanan eller kırılsın", "Katil Sisi, seninleyiz Mursi" sloganları atıp, tekbir getirdi.

Meydanda sembolik olarak darağacı kuruldu, bazı protestocular da "Rabia işareti" yaptı.

Memur-Sen İl Temsilcisi Osman Tavşan, grup adına yaptığı açıklamada, darbenin paraleline, yatayına, dikeyine ve her türlüsüne karşı olduklarını söyledi. Darbenin açık ya da gizli destekçilerini kınadıklarını ifade eden Osman Tavşan, şunları kaydetti:

"İnsanlık ayıbının suç ortaklarına haykırarak darbeyi bertaraf etmeye yönelik girişimlerde bulunmayan İslam İşbirliği Teşkilatına 'Sen ne işe yararsın?' diye sormak için nöbet tutacağız. Yaşanan insanlık dramına sesimizi yükselterek dikkat çekmek için buradayız. Mısır'da darbecilerin yargı tiyatrosunda aldığı kararı protesto etmek ve 528 kardeşimize sahip çıkmak için Denizli'deki tüm sivil toplum kuruluşları olarak nöbet tutacağız. Darbeleri, muhtıraları, operasyonları ve bütün antidemokratik oluşumları kınayarak, insan iradesine kast edilmiş her türlü davranışa 'Hayır' diyoruz."

Grup, açıklamanın ardından kurulan çadırda bir süre "kardeşlik nöbeti" tuttuktan sonra dağıldı. - Denizli

Kaynak: AA / Güncel

Delikliçınar Meydanı Memur Sen Denizli Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title