Haberler

Mısır'da 528 Kişinin İdama Mahkum Edilmesi

Van Genç Hekimler Topluluğuna üye öğrenciler, idam kararına tepki gösterdi.

Van Genç Hekimler Topluluğuna üye öğrenciler, Mısır'da darbe karşıtı 528 kişinin idama mahkum edilmesini protesto etti.

Yüzüncü Yıl Üniversitesi Kampüsündeki caminin avlusunda cuma namazı sonrası toplanan öğrenciler, Mısır'da 528 kişi hakkında verilen idam kararına tepki amacıyla, otobüs duraklarına kadar sessizce yürüdü.

Burada öğrenciler adına açıklama yapan Van Genç Hekimler Topluluğu Yönetim Kurulu Başkanı Ozan Avcı, başta Mısır olmak üzere dünyanın birçok yerinde yapılan bütün zulümleri, haksızlıkları telin etmek için toplandıklarını belirterek, "Dünyanın sessiz kalmasına dikkat çekmek istiyoruz çünkü bunun hesabı bizlere sorulacak. 528 kardeşimizin hayatına son verecek kararın, birkaç ay içinde nasıl böylesine hızlı bir yargılama sürecine sığdırıldığı soru işaretleriyle doludur" dedi.

Mısır halkının bu süreçte yalnız bırakıldığını belirten Avcı, "Dünyanın neresinde olursa olsun, her dinden ve her ırktan insanın canını kutsal sayan bizler, son idam kararlarını ve buna sessiz durmanın ötesinde destek veren tüm cunta severleri kınıyoruz" diye konuştu.

Açıklamanın ardından tekbir getiren grup, daha sonra dağıldı. - Van

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title