Haberler

Mısır'da 528 Kişinin İdama Mahkum Edilmesi

GAÜN öğrencisi bir grup, idam kararını protesto etti.

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN)  öğrencisi bir grup, Mısır'da 528 kişinin idama mahkum edilmesini protesto etti.

GAÜN giriş kapısı önünde toplanan grup adına açıklama yapan Ömer Faruk Korkmaz, dünyada zulüm gören ve mağdur olan, toprakları özgürlük adı altında işgal edilen toplumların hepsinin İslam coğrafyasında bulunduğunu söyledi.

Mısır'da seçilmiş cumhurbaşkanı Mumammed Mursi'nin darbe ile devrildiğini belirten Korkmaz,"Özgürlük için Rabiatül Advviye Meydanı'na toplanan yüzbinlerce insanın üzerine kurşun yağdırdılar. Öldürebildiklerini öldürdüler. Öldüremediklerini şimdi idam sehpasına çıkartma peşindeler" dedi.

Suriye'de her gün bir annenin evladını kaybettiğini, her gün bir çocuğun yetim kaldığını ve İslam dünyasının katliamlara sessiz kaldığını öne süren Korkmaz, sözlerini şöyle tamamladı:

"İslam İşbirliği Teşkilatı kendi misyonuna ve vizyonuna uygun kararlar alıp acilen uygulamaya geçirmeli. Avrupa'nın antikapitalist zihniyeti ile kurduğu kurumlara üye olmaktan vazgeçilmeli. NATO'nun kurtuluş abidesi, BM'nin özgürlük savaşcıso olduğu anlayışından vazgeçilmeli." - Gaziantep

Kaynak: AA / Yerel

Gaziantep Üniversitesi Ömer Faruk Korkmaz Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title