Haberler

Antalya'da, Mısır'daki İdama Mahkum Edilmeler Protestosu

Güncelleme:

Mısır'da darbe karşıtı 528 kişi hakkında idam kararı verilmesi, Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği üyelerince protesto edildi.

Mısır'da darbe karşıtı 528 kişi hakkında idam kararı verilmesi, Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği (Özgür-Der) Antalya temsilciliği üyelerince protesto edildi.

Kazım Özalp Caddesi'nde düzenlenen eylemde ellerinde darbe karşıtı sloganlar yazılı pankartlar taşıyan grup, Mursi lehine, darbe karşıtı slogan attı.

Grup adına açıklama yapan Özgür-Der Antalya temsilcisi Gültekin Sincar, Hüsnü Mübarek'in, Mısır halkının direnişi sonrasında 30 yıllık iktidarını terk ettiğini, 2012 yılında yapılan seçimlerde oyların yüzde 52'sini alan Mursi'nin iktidara geldiğini söyledi.

Seçimlerden 1 yıl sonra darbe yapılarak yönetime el konulduğunu anlatan Sincar, Mursi ile darbeye karşı çıkanların ya öldürdüğünü ya da tutuklandığını kaydetti.

Sincar, Mısır halkının gerçek temsilcilerinin dünyanın gözü önünde katledildiğini vurgulayarak, demokratların, özgürlükçülerin ve çevrecilerin ise katliamlara sessiz kaldığını dile getirdi.

Devletlerin suskunluğundan cesaret alan Mısır mahkemelerinin 20 dakikada 528 kişiye idam cezası verdiğini ifade eden Sincar, bu kişilerin tek suçunun tevhid, adalet ve özgürlük istemeleri olduğuna dikkate çekti.

Sincar, darbe karşıtlarına idam cezası verilmesiyle adalet ve insanlığın ayaklar altına alındığını ifade ederek, "Zulme sessiz kalmayıp meydanları terk etmeyerek dünyada eşi benzerine az rastlanan örnek bir direnişe imza atanlar değil, darbeciler yargı önünde hesap vermeli. Baskılar sonucu adalet terazisine müdahale söz konusuyken dünyanın sessiz kalmasını kabullenemiyoruz" dedi.

Sincar, her zaman Mısır halkının yanında olacaklarını kaydetti.

Basın açıklamasının ardından grup üyelerinden bazıları, kurulan iki temsili darağacında giydikleri kefenlerle asılanları canlandırdı.

Daha sonra Cumhuriyet Meydanı'na kadar slogan atarak yürüyen grup, ardından dağıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Muhammed Mursi Sincar Dağı Antalya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title