Haberler

Mısır'da 528 Kişinin İdama Mahkum Edilmesi

Uluslararası Af Örgütü üyesi bir grup, Mısır'da 528 kişinin idama mahkum edilmesi kararını protesto etti.

"Ölüm cezalarına son" yazılı pankart açarak Karaköy'deki Tünel girişinde toplanan grup, ellerinde idam cezalarının durması talebini içeren dövizler taşıdı.

Grup adına açıklama yapan Uluslararası Af Örgütü üyesi Simge Memişoğlu, ölüm cezasına tutunmaya çalışan devletlerin, tarihin yanlış tarafında durduğunu ve giderek izole bir hale geldiğini savundu.

Mısır'ın ölüm cezasını kaldırmayan ülkeler arasında bulunduğunu hatırlatan Memişoğlu, Mısır'da 528 kişinin idam cezasına mahkum edilmesi kararını protesto ettiklerini söyledi.

Ölüm cezasının, en temel insan hakkı olan yaşam hakkının hiçe sayılması anlamına geldiğini dile getiren Memişoğlu, "İdam cezası hiçbir koşul altında kabul edilemez. Ölüm cezasını henüz kaldırmamış devletler hemen harekete geçmeli ve bu insanlık dışı cezayı kaldırmalı. Tüm ölüm cezası kararlarını hafifletmeye ve ölüm cezasını yasaklayan bir morotoryum ilan etmeye çağırıyoruz" dedi. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Karaköy Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title