Haberler

Mısır'da 528 Kişinin İdama Mahkum Edilmesi

Viranşehir ilçesinde Mısır'da 528 kişinin idama mahkum edilmesi protesto edildi.

Viranşehir ilçesinde, Mısır'da 528 kişinin idama mahkum edilmesi protesto edildi.

Cuma namazının ardından Viranşehir Sivil Toplum Kuruluşu Platformu öncülüğünde Ceylanpınar Caddesi'nde toplanan bir grup, Mısır'da verilen idam kararını proteste ederek, slogan attı.

Gup adına açıklama yapan Murat Karadaş, Mısır'da 529 Müslüman'ın idam edilecek olmasının, İslam Dünyasına kara bir leke olarak tarihte yer edineceğini belirtti.

Dünya'da Mısır, Bangladeş, Suriye, Somali  başta olmak üzere birçok İslam ülkesinde Müslümanlara yönelik yapılan katliamlara karşı İslam Dünyası'nın sessiz kaldığını ileri süren Karadaş, şunları kaydetti:

" İdam kararına Viranşehir olarak dur diyoruz. Çünkü Dünya'da her canlının olduğu gibi Müslümanlarında yaşamaya hakkı var. Müslümanlar idam ederek bir yere varamazsınız. Allah bunun hesabını muhakkak soracaktır. Bakıyoruz Hristiyan veya Yahudi olan bir insanın burnu kanadığında dünya ayağa kalkarken, hemen yanı başımızda bulunan Mısır'da ise katledilmek üzere olan 529 Müslüman kardeşimiz için kimse bir şey demiyor"

Açıklamanın ardından, grup sessiz şekilde dağıldı. - Şanlıurfa

Kaynak: AA / Yerel

Murat Karadaş Viranşehir Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title