Haberler

Mısır'da 528 Kişinin İdama Mahkum Edilmesi

AK Parti İstanbul Gençlik Kolları üyesi bir grup, Mısır'da 528 kişinin idama mahkum edilmesi kararını, Eminönü'de Yeni Cami önünde protesto etti.

Yeni Cami'de cuma namazı kılan grup, "Rabia" işareti yaparak, "Müslüman uyuma kardeşine sahip çık", " İstanbul'dan İhvan'a direnişe bin selam" ve "Defol Sisi, seninleyiz Mursi" sloganları attı.

"Çok geç olmadan idamlara dur de", "Kardeşin ölüyor susma", "Ölen 528 can susan 7 milyar insan" ve "Mısır'da insanlık ipin ucunda" dövizleri taşıyan grup, meydana kurulan dev ekranda Arif Nihat Asya'nın "Dua" şiirini okuyan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın videosunu izledi ve hep birlikte "amin" dedi.

Mısır'daki idam kararlarına dikkati çekmek için, kefeni temsilen beyaz örtüye sarılan 6 kişi, meydanda kurulan sembolik darağaçlarının altında protesto sona erene kadar bekledi.

Konuşmalar yapıldığı sırada platform üzerinde de gözleri, kulakları, ağızları kapalı ve elleri bağlı şekilde sabit duran bir grup, Mısır'da yaşananlara karşı sessiz kalınmamasını ve harekete geçilmesini anlatmaya çalıştı.

"İdamları kınıyor ve lanetliyoruz"

AK Parti İstanbul Milletvekili Harun Karaca, burada yaptığı konuşmada, Mısır'daki zalimlerin yaptığı zulümlere karşı bir araya geldiklerini belirterek, 528 insan hakkındaki idam kararına "dur" demeyi amaçladıklarını söyledi.

"Dünya Mısır'daki darbeye sessiz kalmasaydı, bugün 528 idam kararı için burada toplanmayacaktık" diyen Karaca, özgürlük, hak ve demokrasi için mücadele eden insanları vuran, öldüren, hapseden ve en sonunda 528'ine idam kararı veren Mısır idaresini kınadıklarını ve lanetlediklerini kaydetti.

Karaca, "Buradan tüm dünyanın vicdanlarına sesleniyorum; Mısır'da yaşananlara sessiz kalırsanız, yarın kendi başınıza aynı şeyler geldiğinde size de sessiz kalınacaktır" dedi.

"Zalimler hesap vereceklerdir"

AK Parti İstanbul Gençlik Kolları Başkanı Gıyaseddin Gergin de insanlığın tüm ortak ve adil değerlerini ayaklar altına alan 528 kişi hakkında idam kararını telin etmek için bir araya geldiklerini belirterek, şunları söyledi:

"Bu anlamda Mısır'da ve dünyanın dört bir yanında zulme uğrayan tüm halkların özgürlüğü, selameti bizim siyasetimizin bir parçasıdır. Buradan tüm dünyaya sesleniyoruz; Mısır'ın meşru hükümetinin devrilmesinden bu yana yapılan zulümleri, işkenceleri ve adaletsizlikleri esefle kınıyoruz. Her birini şehit olarak gördüğümüz kardeşlerimizin insafsızca katledilmesinden birinci derecede sorumlu olan darbe rejimidir. Bölgemizde yaşayan tüm halkları vesayet silahıyla dize getirmek isteyenler bilmelidir ki, zalimler karşısında hakkı üstün tutanlar her zaman galiptir. Onların zindanları, silahları ve işkenceleri hiçbir zaman hakkı söyleyenleri susturmaya yetmeyecektir. Umut ediyoruz ve dualarımız o yöndedir ki Mısır'da bu yaşananlar sona erecek; zalimler önce halkın sonra da hakkın önünde hesap vereceklerdir."

Mısır Şura Meclisi Üyesi Muhammed El Fakihi de Mısır'da alınan bütün kararlar ve bu idamların batıl olduğunu ifade ederek, "Ey zalimler ne kadar zulüm uygularsanız uygulayın sonunda demokrasi kazanacaktır" dedi.

AK Parti İstanbul İl Gençlik Kolları, etkinliğin ardından idamların durdurulması için imza kampanyası başlattı. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Ak Parti İstanbul Eminönü Politika Güncel Haberler

title