Haberler

Mısır'daki İdam Cezalarına Karşı Protesto

Güncelleme:

Tokat, Erzincan, Elazığ ve Sivas'ta, vatandaşlar, Mısır'daki idam kararlarına tepki gösterdi.

Tokat, Erzincan, Elazığ ve Sivas'ta, bazı siyasi partiler ve sivil toplum örgütleri ile vatandaşlar, Mısır'da, 500'den fazla kişi hakkında verilen idam kararını protesto etti.

TOKAT

Tokat'ta bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile aralarında öğrencilerin de bulunduğu bir grup vatandaş, Tokat Milli İradeye Saygı Platformu'nun öncülüğünde, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Yeraltı Çarşısı üzerinde bir araya geldi.

Katılımcılara, üzerinde "Rabia" işareti bulunan tişörtler dağıtıldı.

"Rabia" işareti yapan vatandaşlar, "Mursi'ye selam, direnişe devam. Kahrolsun zalimler, işbirlikçi hainler" şeklinde slogan atıp, tekbir getirdi.

Meydanda temsili olarak darağacı kuran grup, Mısır'da verilen idam kararlarını protesto etti.

ERZİNCAN

Erzincan'da, Terzibaba Camisi'nde Cuma Namazı'nı kılan vatandaşlar, Büyük Erzincan Platformu üyelerinin öncülüğünde Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü. Grupta yer alan bazı kadınlar, burada temsili olarak kefen giydi.

İdam kararına tepki gösteren grup adına basın açıklaması yapan Halim Albayrak, "Sisi denilen darbeci zalimi, burada dünyanın gözü önünde kınıyor ve tüm masumların yanında olduğumuzu bir kez daha ifade etmek istiyorum." dedi.

Grup, dua okunmasının ardından dağıldı.

ELAZIĞ

Elazığ'da, Cuma Namazı sonrası PTT Meydanı'nda toplanan Memur-Sen ve Anadolu Gençlik Derneği (AGD) üyeleri, Mısır'da verilen idam kararlarını protesto etti.

SİVAS

Sivas'ta, Saadet Partisi Gençlik Kolları üyeleri, bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar, Cumhuriyet Meydanı'nda toplanarak, Mısır'da, 500'den fazla kişi hakkında idam kararı verilmesine tepki gösterdi.

Meydanda kurulan darağacı da, benzin dökülerek ateşe verildi. Gruptakiler, bu sırada, "İhvan'a selam, direnişe devam" ve "Katil Sisi, Mısır'dan defol" sloganları attı. Lise öğrencilerinin de yer aldığı gruptaki bazı kişilerin temsili olarak kefen giydiği görüldü. - Sivas

Kaynak: AA / Güncel

Erzincan Elazığ Sivas Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title