Haberler

Mısır'da 528 Kişinin İdama Mahkum Edilmesi

Mısır'da 528 kişi hakkında verilen idam kararı, Diyarbakır, Siirt ve Batman'da protesto edildi.

Mısır'da 528 kişi hakkında verilen idam kararı, Diyarbakır, Siirt ve Batman'da protesto edildi.

Diyarbakır Dağkapı Meydanı'nda bir araya gelen grup adına açıklama yapan AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Yusuf Koca, Muhammed Mursi'nin Mısır'da yapılan seçimlerde yüzde 52'ye yakın oy alarak Cumhurbaşkanı seçildiğini ve bir darbe sonucu görevinden uzaklaştırıldığını hatırlatarak, darbe sonrasında milyonlarca Mısırlının hak arama mücadelesine girdiğini söyledi.

Koca, haklarını aramak için meydanlara çıkan 528 kişi hakkında, "Şiddete Teşvik" suçlamasıyla verilen idam kararının adaletsiz olduğunu ifade ederek, "20 dakika süren bir duruşmada 528 idam kararının çıkması evrensel hukuk kaidesiyle bağdaşamaz" dedi.

İslam coğrafyasındaki tüm Müslümanları ümmet olmanın şuuruyla hareket etmeye davet ettiklerini dile getiren Koca, şöyle konuştu:

"Kesin kararın verileceği 28 Nisan gününe kadar tüm İslam alemini bu adaletsiz karara karşı direnmeye ve seslerini yükseltmeye çağırıyoruz. Biz gençler, Mısırlı kardeşlerimizin bu hak davalarında her zaman yanında duracak ve her platformda onların sesi olacağız."

Siirt

Sancaklar İlköğretim Okulu önünde toplanan AK Parti Siirt Gençlik Kolları Üniversite Birimi üyeleri adına açıklama yapan Siirt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencisi Büşra Akgül, 528 kişiye verilen idam cezasının tarihe geçecek bir insanlık suçu olduğunu söyledi.

Akgül, Temmuz 2013'te  milli iradeyle iktidara gelen Müslüman Kardeşleri askeri darbeyle deviren Sisi ve yandaşlarının o günden bugüne kadar insanlık hukukunu sınır tanımadan çiğnemeye devam ettiklerini kaydederek, "Verilen idam kararı ümmetin sabrını taşırdı. Bizler de bugün Hazreti İbrahim'e gagasıyla su taşıyan kuş misali safımızı belli ediyor ve tepkimizi ortaya koyuyoruz" diye konuştu.

Gruba İHH İnsani Yardım Vakfı Şube Başkanı Murat Coşar ve Eğitim Bir-Sen Siirt Şube Başkanı Murat Şeker de destek verdi.

Batman

AK Parti Batman Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Terece, yaptığı açıklamada, Mısır'da idam kararı veren mahkemenin göstermelik olduğunu belirterek, idam kararlarının büyük çoğunluğunun Müslüman Kardeşler'e yönelik olduğunu ifade etti.

İdam kararını eleştiren Terece, şöyle dedi:

"İdam kararlarının hukuki hiçbir geçerliliği bulunmamaktadır. Siyasi bir karardır ve yok hükmündedir. Mısır'da darbe yönetimine destek veren batılı ülkeler başta olmak üzere tüm ülkeler bu idamların gerçekleşmesi halinde cinayetlerin suç ortağı olacaklardır." - Diyarbakır

Kaynak: AA / Güncel

Diyarbakır Ak Parti Batman Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title