Haberler

Mısır'da 11 Öğrenciye Hapis Cezası

Mısır mahkemesinin, "şiddet olaylarına karıştıkları" gerekçesiyle 11 üniversite öğrencisi hakkında bir ila beş yıl arasında hapis cezası verdiği bildirildi.

Mısır mahkemesinin, "şiddet olaylarına karıştıkları" gerekçesiyle 11 üniversite öğrencisi hakkında bir ila beş yıl arasında hapis cezası verdiği bildirildi.

Yargı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Kahire Ceza Mahkemesi, kamu oyunda "Ezher Üniversitesi olayları" olarak bilinen dava kapsamında yargılanan biri kadın 11 öğrencinin, "şiddet olaylarına karıştıkları" gerekçesiyle 1 ila 5 yıl arasında hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi.

Kasım 2013'te El-Ezher Üniversitesi öğrencisi olan sanıklardan 4'ü hakkında 5 yıl ağırlaştırılmış hapis ile 5 yıl gözlem altında tutulma, 6'sı hakkında 3 yıl hapis ile 6 yıl gözlem altında tutulma, kadın öğrenci hakkında ise 1 yıl hapis cezası verildiği ifade edilirken, sanıkların hepsinin 275 bin dolar para cezasına çarptırıldığı belirtildi.

Söz konusu kararın temyize açık olduğu ifade edildi.

Ezher Üniversitesi'nde Kasım 2013'te yaşanan olaylarda, "özel ve devlet kurumlarına zarar verme amacıyla gösteri düzenledikleri ve kamu görevlilerinin güvenliğini tehdit ettikleri" gerekçesiyle 63 öğrenci hakkında 1 ila 7 yıl arasında hapis cezası verilmişti. Bu davada haklarındaki yargılanma süreci gıyabi devam eden 11 sanığın dosyası, yakalanmalarının ardından yeniden açılmıştı.

Mısır'daki üniversiteler, 3 Temmuz 2013'teki askeri darbenin ardından 2013 eylül ayında  başlayan eğitim döneminden itibaren darbe karşıtı gösterilere sahne olmuştu.

Kaynak: AA / Güncel

El Ezher Üniversitesi Kahire Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title