Haberler

Mısır Çarşısı Davası Öncesi Adliye Önünde Pınar Selek'e Destek

* Pınar Selek'in babası, aynı zamanda avukatı Alp Selek, "O kadar ortaya çıktı ki yapılan yanlışlık, lehimize bitecek bu dava, kurtuluşu yok" Gazeteci Banu Güven, "Nihai beraate kadar bu dava bitmez. Çünkü biz Pınarla bu şehirde gülüp şarkı söyleyeceğiz" Haber-Kamera: Arzu KAYA İSTANBUL DHA Mısır Çarşısı'nda meydana gelen patlamayla ilgili sosyolog Pınar Selek'in yargılandığı dava öncesi adliye önünde basın açıklaması yapıldı.

* Pınar Selek'in babası, aynı zamanda avukatı Alp Selek,

"O kadar ortaya çıktı ki yapılan yanlışlık, lehimize bitecek bu dava, kurtuluşu yok"

Gazeteci Banu Güven,

"Nihai beraate kadar bu dava bitmez. Çünkü biz Pınarla bu şehirde gülüp şarkı söyleyeceğiz"

Haber-Kamera: Arzu KAYA İSTANBUL DHA

Mısır Çarşısı'nda meydana gelen patlamayla ilgili sosyolog Pınar Selek'in yargılandığı dava öncesi adliye önünde basın açıklaması yapıldı.

"NİHAİ BERAATE KADAR BU DAVA BİTMEZ"

İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen dava öncesi İstanbul Adalet Sarayı önünde yapılan açıklamaya CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur, tiyatrocu Nur Sürer ve Fransa'dan gelen akademisyenler katıldı.

"Hala Tanığız Platformu" adına basın açıklamasını okuyan gazeteci Banu Güven, 16 yıldır devam eden davada bugün tarihi bir eşiğe gelindiğini beliterek, daha önce İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın, özel yetkili mahkemelerin kaldırılmasıyla İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmesine devam edeceğini ifade etti. Selek'in davada daha önce 3 kez beraat etmesinden sonra aynı mahkemece ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldığını söyleyen Güven, "Yargıtay 9. Ceza Dairesi'nin 30 Nisan'da görülen temyiz duruşmasında müebbet hapis usülden bozulmuştu. Şimdi mahkeme yeni ama dava çok eski. Yargıtay'ın bir hukuk skandalı olan bu ağırlaştırılmış müebbet kararını bozmasını, mücadelemizi umut dönemeci olarak gördük. Nihai beraate kadar bu dava bitmez. Çünkü biz Pınarla bu şehirde gülüp şarkı söyleyeceğiz" dedi.

"LEHİMİZE BİTECEK BU DAVA, KURTULUŞU YOK"

Pınar Selek'in babası aynı zamanda avukatı olan Alp Selek ise Yargıtay 9. Ceza Dairesi'nin davayı usülden bozduğunu ifade ederek, "Şimdi mahkeme usüle uyup uymaması yönünde bir karar verecek. Uyarsa Yargıtay'ın bozmasını, esasa ilişkin yeniden savunmaları yapacağız. O kadar ortaya çıktı ki yapılan yanlışlık, lehimize bitecek bu dava, kurtuluşu yok. Mahkeme yeni bir mahkeme, tanımıyoruz. Ama büyük ihtimalle bozmaya uyacak ve biz de onlara dosyada yapılan çirkinlikleri, yanlışlıkları anlatacağız" dedi. Pınar Selek'in Fransa'da Doktora yaptığını söyleyen baba Alp Selek, "Oradaki hocaları, 'Biz böyle öğrenci görmedik' deyip onu doktor yaptılar. Fransa'nın en meşhur üniversitesinde ona bir görev verdiler. Şuan 2-3 aydır orada çalışıyor" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Pınar Selek Banu Güven İstanbul Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title