Haberler

Mısır Bildirisine AK Parti'nin İmza Atmadığı" İddiası

AK Parti Grup Başkanvekili Satır: "Ortada bir metin yok, reddedilen bir talep de yok" "Siyaseti Twitter üzerinden yapmak çok yanlış. Hamzaçebi'nin yaptığı tribüne oynamaktır"

AK Parti Grup Başkanvekili Mihrimah Belma Satır, TBMM Genel Kurulu'nda, Mısır'daki idam kararlarını kınayan bildiriye partisinin imza atmadığı yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirterek, "CHP'nin getirdiği ortak bir metin yok, reddedilen de bir teklif yok" dedi.

Satır, AA muhabirinin sorusu üzerine, CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi'nin, dün TBMM Genel Kurulu'nda Mısır'daki idam kararlarını kınayan bir bildiri yayınlanması talebini dile getirdiğini söyledi. Daha sonra CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu'nun, nöbetçi olan AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli'nin yanına giderek ortak metin hazırlanması teklifinde bulunduğunu anlatan Satır, "Canikli de bu teklife olumlu cevap vermiş. CHP sadece sözlü olarak bu teklifi yapmış, herhangi bir metin getirmemiş. Genel Kurul erken kapandığı için de konu öylece kalmış" dedi.

Satır, Hamzaçebi'nin daha sonra "bildiriye AK Parti'nin destek vermediği" yönünde tweet attığını ifade ederek, "Twitter üzerinden böyle bir şeyin yapılması çok yanlış. Üzerinde çalışılmış ortada bir metin yok. AK Parti'nin Mısır'daki darbeye yönelik tepkisi belli. Her ortamda biz bunu dile getirdik, getiriyoruz. CHP, Sisi'ye yaptığı açıklamalarla bir nevi destek vermiştir. Siyaseti Twitter üzerinden yapmak çok yanlış. Hamzaçebi'nin yaptığı tribüne oynamaktır. Ortada bir metin yok, reddedilen bir talep de yok. Eğer üzerinde anlaşılmış bir metin olursa AK Parti olarak biz imzalarız. Çünkü Mısır'daki darbeye en sert tepkiyi biz verdik" diye konuştu. - TBMM

Kaynak: AA / Politika

Mehmet Akif Hamzaçebi Mihrimah Belma Satır Ak Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title