Haberler

Sisi: İdam Kararları Uygulanacak

Güncelleme:

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi, bombalı saldırı sonucu hayatını kaybeden Başsavcı'nın taziyesinde yaptığı konuşmasında "Çıkan müebbet ve idam kararları uygulanacak." dedi.

Bombalı saldırı sonucu hayatını kaybeden Başsavcı Hişam Berekat'ın taziyesinde konuşan Cumhurbaşkanı Sisi, içinde eski cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin de olduğu ve haklarında idam kararı verilen hükümlülere yönelik sert mesajlar verdi.

"HENÜZ İCRAATLARI BAŞLATMADIK"

Sisi, konvoyunun hedef alındığı bombalı saldırı sonucu hayatını kaybeden Başsavcı Hişam Berekat'ın taziyesinde yaptığı konuşmada, "Bizler, henüz istisnai icraatları başlatmadık ve sizler de devletin nasıl davranacağını bilemezsiniz. Bizler kanunları uygularız. Çıkan müebbet ve idam kararları uygulanacak. Yargı ve kanunu yarın değil bugün istiyoruz. Göreceğiz, göreceğiz." ifadesini kullandı.

"ADALETİN ELLERİ YASALARLA BAĞLI"

Başsavcı Berekat'ın hedef alınmasıyla "Mısır'ın susturmaya çalışıldığını" ileri süren Sisi, şu görüşleri dile getirdi:

"Adaletin elleri yasalarla bağlı. Bu nedenle adaletin en kısa zamanda yerine getirilmesi için yasalarda gerekli değişikleri gerçekleştireceğiz. Bu konuda birkaç gün içerisinde icraatları başlatacağız. Terörle karşı karşıya olduğumuz bir dönemde bu yasa ve mahkemelerle devam edemeyiz. Bu olanların yaşanacağını biliyorduk ve bedelini de ödüyoruz. Ancak 90 milyon Mısırlıya ödetmeyiz."

"İNSANLAR KANUNLARIN İŞLEMESİNİ İSTİYOR"

Yargı mensuplarına seslenen Sisi, "Her şeyi sizin adaletinize bırakıyoruz. İnsanlar kanunların işlemesini istiyor ve ben de bunu istiyorum. Böyle bir dönemde ne bu yasalar ne de bu mahkemeler fayda eder. Başsavcı Mısır'ın sesiydi ve onu hedef alanlar, Mısır'ı susturmak istedi" iddiasında bulundu.

ÖLDÜRÜLEN BAŞSAVCI DARBE SONRASI GÖREVE GETİRİLMİŞTİ

Demokratik yollarla seçilmiş ilk cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin görevden alındığı 3 Temmuz 2013'teki askeri darbenin ardından başsavcılığa atanan Hişam Berekat, dün Kahire'de konvoyunun hedef alındığı bombalı saldırıda yaralanmış ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.

Darbenin mimarı olan dönemin Savunma Bakanı Sisi, daha sonra cumhurbaşkanı seçilmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Muhammed Mursi Politika Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Mehmet Ali Yılmaz'ın hastalığı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kimdir? 25 Nisan Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 25 Nisan burç yorumları nedir? Yarın okullar tatil mi? 25 Nisan okullar tatil mi, kaç gün tatil edildi? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne? Mehmet Ali Yılmaz kimdir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kaç yaşındaydı ve nereli? MEHMET ALİ YILMAZ ÖLDÜ MÜ? Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü mü bulundu, ne oldu?
500

Yorumlar (42)

arifmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Darbeyle gelmiş başsavcının sonu böyle olur....darısı sisiye

19
0
yanıtYanıtla
Karate boyMobil-IOS:

Serefsiz katil sisi köpek

19
0
yanıtYanıtla
asimobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Înşallah sisi seninde sonun başsavcı gibi olacak...bundan sonra korku içinde yaşarsın

18
0
yanıtYanıtla
RetkitmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Sisi sen Iyi bir kopeksin havlamasini biliyon

13
1
yanıtYanıtla
....m@m.mm@m.m:

Malsin sen ya kim 40 bini asmis

yanıt0
yanıt1
SerxwebunMobil-IOS:

Umariz bir an once idamlar uygulanir ve seriatciler asilir. Mursi misirdaki seriatcilarin basinda geliyor

0
14
yanıtYanıtla
DAVETÇİ34:

sıfata bak tıpkı DOMUZ gibi aşağılık kafir. . . başsavcını cehenneme gönderdiler sıra sana da gelecek asrın firavunu, aşağılık domuz

12
0
yanıtYanıtla
şamanist türktengrimobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Asın o şerefsizi dünyayı ne hale soktular burdakinide asın

2
9
yanıtYanıtla
Köstenceli OsmanMobil-IOS:

Hepiniz sırayla öleceksiniz.ve birgün Allaha hesap vereceksiniz Katiller sizi

10
1
yanıtYanıtla
BABA ALİ:

Bu Haberle İlgili Yorumunuzu Yazınisraili uşağı senıde bir gün darmadağin edecekler keyfıne bak

10
0
yanıtYanıtla
Tüm 42 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title