Haberler

Misafir Ülke Grup Liderleri Yemekte Buluştu

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin gerçekleştirdiği 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği, Eğitim ve Eğlence Fuarı kapsamında misafir ülke grupları Kocaeli’ye geldi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin gerçekleştirdiği 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği, Eğitim ve Eğlence Fuarı kapsamında misafir ülke grupları Kocaeli'ye geldi. Fuar boyunca ailelerin misafir edeceği çocuklar okullarda misafir kalacakları evlere dağıldı. Ülke gruplarının liderleri de Antikkapı'da düzenlenen yemekte bir araya geldi.

Programa Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ersin Yazıcı, Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Tahir Büyükakın, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Raşit Fidan ve misafir ülke grup liderleri katıldı. Programda Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Uluslararası Fuar Alanı'nda gerçekleşecek 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği, Eğitim ve Eğlence Fuarı gala gösterileri için sıralama kurası çekildi. Ayrıca ülkeler oyuncak müzesi için getirdikleri oyuncakları da teslim ettiler.

Programda konuşan Genel Sekreter Ersin Yazıcı, misafir ülke gruplarını Kocaeli'de görmekten mutlu olduklarını söyledi. Genel Sekreter Yazıcı, "41 ülkeden tam bin çocuğun bir araya geldiği 23 Nisan Kocaeli Uluslararası Çocuk Şenliği'nde bir hafta boyunca ülkemize getirdiğiniz çocukların, çok eğleneceğini ve yeni dostluklar kuracağını umuyorum. Atatürk'ün çocuklara armağan ettiği bu önemli günde, dünya çocuklarıyla Türk çocuklarının kaynaşması, geleceğe yönelik sağlam dostluklar kurması, bizleri umutlandırıyor. Bizim için 23 Nisan, çok önemli bir tarihtir. 23 Nisan 1920'de Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılmasıyla egemenliğin sadece millete ait olduğu ilan edilmişti. Böylece milletimizin kendi kendisini yönetmesinin de önü açılmış oluyordu. Daha sonra bu günün, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak kutlanması kararlaştırılmıştı" dedi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak bu bayramı, anlam ve önemine yakışır bir şekilde kutladıklarını dile getiren Genel Sekreter Yazıcı, şunları kaydetti: "Geleceğin liderleri olan çocukların, Kocaelimizde misafir oldukları sürece kuracakları dostlukların dünya barışına katkısı olacağına yürekten inanıyorum. 23 Nisan Çarşamba gününden itibaren de çocuklar için Kocaeli Uluslararası Fuar Merkezi'nde müthiş bir eğlence fuarı hazırladık. Çocuklarımızın eğlenerek öğrenecekleri 40'ın üzerinde atölye çalışması, uluslar arası arenada ses getirmiş müthiş şovlar, gösteriler, müzikaller ve çizgi film kahramanları, 4 gün boyunca çocuklarımızla birlikte olacaklar. Geçtiğimiz yıllarda kaybettiğimiz, Türkiye'nin kültür elçisi ve çocukların sevgilisi değerli sanatçımız Barış Manço'yu bu yıl fuarımızın ana teması olarak belirledik. Etkinlikler boyunca, Kocaeli'nin çeşitli yerlerinde gösteriler sunulacak. Çocuklarımız çocukluklarını doyasıya yaşayacak" - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ersin Yazıcı 23 Nisan Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title