Haberler

Mirzan Mahallesi'ne İlk Asfalt Döküldü

Güncelleme:

Çalışmalar hızla devam ediyor. Vatandaşlar çalışmalara yoğun ilgi gösterdi.

Bingöl Belediyesi, üstyapı çalışmaları kapsamında gerçekleştirilen asfalt, kaldırım ve kilitli parke taşı döşeme çalışmaları şehrin muhtelif bölgelerinde tüm hızıyla sürüyor. Çalışmalar kapsamında Yıldırım Caddesi ve Bağlarbaşı Caddesi kaliteli asfalta kavuştu.

Finisher asfalt döküm aracı ile Mirzan Mahallesi Yıldırım Caddesi ve Bağlarbaşı Caddesi'nde BSK(Bitümlü Sıcak Karışım) olarak dökülen asfalt, silindir ve vabıl iş makinası ile bastırılıyor. Çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Barakazi, vatandaşlarla bir süre sohbet etti.

Çalışmaların hızla devam ettiğini ifade eden Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, "11 ekip ve yaklaşık 235 personelle üstyapı çalışmalarımız devam ediyor. Altyapı çalışmaları sonrasında 250 kilometre uzunluğunda olan şehir içi yol ağımızı bitümlü sıcak karışım asfalt malzemesi ve kilitli parke taşı ile yeniliyoruz. Yılsonuna kadar üstyapı çalışmalarının büyük bir kısmını bitirmiş olacağız. Aşağı Çarşı, Recep Tayyip Erdoğan, Şehit Mustafa Gündoğdu, Yeşilyurt, Yenimahalle ve Mirzan Mahalleleri'nde çalışmalarımız sürüyor. Kilitli parke taşı ve kaldırım çalışmalarımız devam ediyor. Mahallelerimizdeki yol ve kaldırımları kilitli parke taşı ile döşüyoruz. Ana güzergah yollar BSK(Bitümlü Sıcak Karışım) asfalt ile kaplanıyor. Üstyapı'nın devam ettiği mahallelerimizde birçok sokak ve caddede toprak işleri, reglaj, bordür işleri, kaldırım dolguları, 8'lik ve 6'lık parke döşeme işlemleri devam ediyor. Öncelikle 15 cm'lik (sıkıştırılmış hali) plentmiks malzeme üzerine 6 cm'lik (sıkıştırılmış hali) asfalt (BSK) dökülüyor. Bunun üstüne de 5 cm'lik (sıkıştırılmış hali) bir tabaka daha yapılacak. Çalışmalarımız çok hızlı bir şekilde ilerliyor" dedi.

Mirzan'lılardan Mirzan'lı Başkana teşekkür

Çalışmalardan dolayı duydukları memnuniyeti dile getiren Mirzan Mahallesi sakinleri, "Belediye Başkanımız Mirzan Köyü'nden. Bizde Mirzan Mahallesi sakinleri olarak Belediye Başkanımız Yücel Barakazi'ye teşekkür ediyoruz, Allah razı olsun. Kilitli parke çalışmalarının da kısa sürede mahallemizde başlamasını istiyoruz" dediler.

Eski muhtar: Her mahalleye eşit hizmet istiyoruz

Mirzan Mahallesi'nde 23 yıl muhtarlık yapan mahallenin eski muhtarı Orhan Burakgazi, "Yollarımız imar planına göre açıldı. Biz mahalle olarak belediyemize zorluk çıkarmıyoruz. Hizmeti seviyoruz. Çünkü hizmet bizim içindir. İlk kez mahallemizde kaldırım yapılacak. Yıllardır mahallemiz ihmal edilmişi. Bingöl'ün en eski ve köklü mahallelerinden olan mahallemiz daha önce diğer mahallelere göre az hizmet alıyordu. Şuanda hizmet başladı. Biz hizmetin her mahalleye eşit bir şekilde gitmesini istiyoruz. Mahallemizde eksik olan hizmet ve sorunları rapor halinde Belediye Başkanımız Sayın Yücel Barakazi'ye ve Fen İşleri Müdürlüğü'ne verdim. Belediye Başkanımız, seçim bildirgesinde; 'Herkese adalet, herkese eşit mesafede olacağım' demişti. Bizde buna inanıyoruz ve belediye başkanımıza güveniyoruz. Hizmet yapacağına da eminiz. Yaptığı çalışmalardan dolayı Belediye Başbakanımız Yücel Barakazi'ye, Belediye Meclis Üyeleri'ne, Belediye Başkan Yardımcılarına ve tüm belediye çalışanlarına teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Bingöl Belediyesi Yücel Barakazi Bağlarbaşı Güncel Haberler

title