Haberler

Mirasımız Tehlikede! Aksa İçin Harekete Geç" Etkinliği

Mirasımız Derneği tarafından bu yıl 5'incisi düzenlenen etkinlik, 23 Kasım'da gerçekleştirilecek.

Kudüs ve Civarındaki Osmanlı Mirasını Koruma ve Yaşatma Derneği (Mirasımız Derneği) tarafından İsrail'in işgali altındaki topraklara ve Mescid-i Aksa'ya sahip çıkmak, bölgedeki Osmanlı mirasını korumak ve bu konularda halkı bilinçlendirmek amacıyla bu yıl 5'incisi düzenlenen etkinlik, 23 Kasım'da gerçekleştirilecek.

Topkapı Eresin Otel'de düzenlenen basın toplantısında etkinliğe ilişkin bilgi veren Mirasımız Derneği Genel Başkanı Muhammet Demirci, Mescid-i Aksa işgalinin geçmişini anlattı.

Müslümanların 2000 yılından itibaren Mescid-i Aksa'ya alınmamaya başladığına işaret eden Demirci, bu durumun 2007'de yoğunlaştığını, 2010'dan itibaren sıklaştığını ve mevcut durumda Müslümanların Mescid-i Aksa'ya alınmadığını söyledi.

Demirci, önceki yıllarda ramazan ayında cuma günleri 350 bin ile 500 bin arasındaki Müslümanın Mescid-i Aksa'da namaz kıldığına dikkati çekerek, bu sayının son 2 yılda 30 bini geçmediğini dile getirdi.

İsrail'in son yıllarda kadınları da Mescid-i Aksa'ya almadığının altını çizen Demirci, bu yasaklara çocukların da zaman zaman tabi tutulduğunu ifade etti. Mescid-i Aksa'daki durumun Kudüs'te de sürdürüldüğünü aktaran Demirci, şehirdeki insanların evlerinin yıkıldığını, keyfi yasaklarla tutuklandığını, Müslümanların yüksek vergi nedeniyle evlerinden uzaklaştırıldığını kaydetti.

"Tutuklama oranı 2 katına çıktı"

Demirci, tutuklama oranlarının bu yıl 2 katına çıktığı bilgisini vererek, "Mescid-i Aksa'nın içerisinde Kur'an-ı Kerim okumak, yüksek sesle tekbir getirmek, buraya girmeye çalışmak nedeniyle tutuklananlar var. Mescid-i Aksa'ya Müslümanlar alınmadığı için durumun bu hale getirilmesi ve Kudüs halkının yalnız bırakılması nedeniyle Kudüslüler tek başlarına Mescid-i Aksa'yı korumaya çalıştı. Kapısında nöbet tutmaya başladılar" diye konuştu.

Nöbet tutanları Mescid-i Aksa'dan uzaklaştırmak için İsrail polisinin sert tutum sergilediğini belirten Demirci, Kudüs halkının bireysel manada İsraillilere karşı birkaç girişimde bulunduğunu dile getirdi. Demirci, 18 Kasım'da "Kudüs'te saldırı düzenlenen sinagogun 'Araplara Ölüm Çetesi' adlı çetenin merkezi olduğunu" ileri sürdü.

Muhammet Demirci, Kudüs'te yaşayan İsraillilerin hepsinin silahlandığını anlatarak, "İsrail yaptığı zulüm politikalarıyla kendisi Müslümanları bu hale getirdi. İsrail'in zulmü olmasaydı ne otobüs durağında bekleyenlerin üzerine bir Filistinli aracını sürerdi ne de diğer saldırılar olurdu. Müslümanlar hiçbir zaman şiddet yanlısı değildir" ifadelerini kullandı.

Yahudi fanatikler tarafından 3 ay önce yakılan Müslüman gencin faillerinin suçlarını itiraf etmesine rağmen İsrail mahkemelerinin bu kişileri serbest bıraktığını ifade eden Demirci, geçen hafta Müslüman bir otobüs şoförünün şehit edildiğini, olayın "faili meçhul" olarak değerlendirildiğine dikkati çekti.

"İsrail medyası geri adım atma çabasında"

"Şu an İsrail medyası geri adım atma çabasında. Gerilim İsrail'in istemediği noktaya yükseldi" diyen Demirci, İsrail'in hedefinin Mescid-i Aksa'yı önce ikiye bölüp sonra tamamen ortadan kaldırmak olduğunu söyledi.

Demirci, İsrail'in Müslümanların ortak değeri olan Mescid-i Aksa'yla ilgili hedefine ulaşamayacağını vurgulayarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Mescid-i Aksa'yla ilgili sözlerinin çok önemli olduğunun altını çizdi. Bu sözlerin "one minute" çıkışından sonra en önemli sözler olduğunu dile getiren Demirci, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür etti.

"Mescid-i Aksa konusunda uluslararası ve en büyük toplantı"

"Mirasımız Tehlikede! Aksa İçin Harekete Geç" etkinliği için 23 Kasım Pazar günü Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi'nde buluşacakları bilgisini veren Demirci, şunları kaydetti:

"İslam ülkelerinden 250 devlet ricali, sivil toplum kuruluşu temsilcisi konuğumuz olacak. Mescid-i Aksa için harekete geçme zamanı, geç kalmadan davranmamız gerekiyor. Derneğimiz başta Kudüs olmak üzere İsrail'in işgali atındaki topraklar, özelde ise Mescid-i Aksa'ya sahip çıkmak, yok edilmeye çalışılan Osmanlı'nın maddi ve manevi mirasına sahip çıkmak, İlk Kıblemizin karşı karşıya olduğu tehlikeler hususunda milletimizi bilgilendirmek üzere, bu yıl beşincisini düzenleyeceği 'Mirasımız Tehlikede' programını yapıyor. Programa 46 STK destek veriyor. Programda 1948 İslami Hareketi 2. Başkanı Şeyh Kemal Hatip, Kabe imamı, Mescid-i Aksa müezzini, Sultanahmet Camisi Müezzini İbrahim Altuntaş, Grup Yürüyüş, Ürdünlü sanatçı Abdulfettah Uveyned yer alacak. Kur'an-ı Kerim tilaveti, ilahiler, mehter konseri, konuşmalar, yarışmalar olacak." - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Muhammet Demirci İsrail Kudüs Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
title