Haberler

Miras Kavgası Batırdı, Uzel Holding'de Borç Savaşı Sona Ermedi

Güncelleme:

Önce Rami'de bulunan ve fabrikayı da kapsayan arazinin bir kısmı satıldı, ancak borçlar bitmedi. Alacaklılar icraya başvurdu ve taşınmazlarla ilgili satış kararı alındı.

Traktör ve diğer zirai makine üretiminde bir dönem dünyanın en büyük 10 firması arasında olan ancak miras kavgası nedeniyle iflas eden Uzel Holding'de borç savaşı da sona ermedi. Uzel Holding, baba Ahmet Uzel tarafından 1937 yılında kuruldu. Ahmet Uzel'in 1998'de hayatını kaybetmesinin ardından mirasın tümü, eşit oranda anne Türkan Uzel ile çocukları İbrahim Önder Uzel, Ahmet Serdar Uzel ve Şafak Kibar'a kaldı. Ancak 2006'da anne ve çocukları arasında başlayan miras kavgası nedeniyle Uzel Holding iflas etti. Önce Rami'de bulunan ve fabrikayı da kapsayan arazinin bir kısmı satıldı, ancak borçlar bitmedi. Alacaklılar icraya başvurdu ve taşınmazlarla ilgili satış kararı alındı.

ALACAKLI FİRMA VAZGEÇTİ

Uzel Ailesi'ne ait Eyüp Rami'de bulunan traktör fabrikası ve üzerindeki arazi de borçlar nedeniyle İstanbul 10. İcra Müdürlüğü tarafından satışa çıkarıldı. Fabrika ve içindeki ekipmanların yanı sıra fabrikaya ait 4 ayrı taşınmaz ve 3 bina, 382 milyon 772 bin TL bedelle satılacaktı. Diğer alacaklılar dışında yaklaşık 100 milyon TL'den fazla alacaklı olan Vera Varlık Yönetim A.Ş., 13. Aralık 2015 tarihinde yapılacak ihaleden vazgeçti ve açık arttırma iptal edildi. Traktör devinin mallarının ne zaman satışa çıkarılacağı ise belli değil.

SATIŞA ÇIKARILAN TAŞINMAZLAR

1- Fabrika binası (13 bin 928 metrekare) 41 milyon 784 bin TL
2- Bahçeli fabrika binası ve müştemilatı (20 bin 274 metrekare) 60 milyon 822 bin TL
3- Depo ve 3 adet bina (54 bin 298 metrekare) 226 milyon 199 bin TL
4- Tarla vasıflı arazi (5 bin 47 metrekare) 20 milyon 234 bin TL
5- Makine, ekipman ve teçhizat 33 milyon 732 bin TL (Kaynak:Habertürk)

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Ahmet Serdar Ahmet Uzel Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500

Yorumlar (49)

NEGATİFİZ:

YAŞASIN KÜRTLERİN HAKLI MÜCADELESİ. İLLEDE BAHAR İLLEDE BAHAR İSTERİZ. . . . .

2
59
yanıtYanıtla
Turk:

Ne istiyon sen söylesene bağımsızlık ?

yanıt1
yanıt0
DİKKAT:

TÜRKBEYİ BOLUBEYİ ULUBEY BEYLERBEYİ en çok ve genel olarak TÜRKBEYİ benim kullandığım nick isimdir sen kimsin de kulanıyorsun - çakmabey

yanıt4
yanıt0
sfdsfd:

ne kürt sorunu var nede türk sorunu ! tek sorun terördür !

yanıt2
yanıt0
MASSEY:

DÜNYADA İLK 10 İÇİNE GİREN MÜHENDİSLİK HARİKASI GÜZELİM FİRMAYI HAZIRA KONMAKTAN VE BOL PARA HARCAMAKTAN BAŞKA BİR ŞEY BİLMEYEN KADINLAR BU HALE GETİRDİ. GELİNLER, GÖRÜMCELER, KAYINVALİDE, KIZ KARDEŞ HEPSİ BÜYÜK SERVET KOPARMA DERDİNDE OLDUKLARINDAN ADMACAĞIZIN BİR ÖMÜR UĞRAŞTIĞI FİRMA BATTI. YERYÜZÜNÜN EN TEHLİKELİ YARATIĞIDIR BU KADINLAR.

47
1
yanıtYanıtla
kaptan:

yiyecek ekmege muhtac olsunlar yaradan onlardan alsin hayirli bir aileye versin mirascilarin hepisi yiyecek ekmege muhtac olsunlar

yanıt17
yanıt1
doğrucu davut:

4 kişi koca holdingi paylaşamamışlar. Herkes ay sonu gidip yapılan kardan payına düşen % hasılatı toplasa torununun torununa büyük bir servet kalırdı. Ama patron milleti yetmez 7 dağ dolusu altın versen.

44
0
yanıtYanıtla
AHMET:

BABALARININ KEMİKLERİNİ SIZLATTILAR YAZIK KURUMSALLAŞMAYI HAZMEDEMEYENLERİN SONU BU NE VARDI HERKES MAAŞ ALSAYDI ŞİRKET FAALİYETİNE DEVAM ETSEYDİ İHTİRASLARINA YENİK DÜŞÜP ÇALİŞAN LARIN EKMEĞİYLE DE OYNAMİŞ OLDULAR

33
0
yanıtYanıtla
niksarMobil-ANDROID:

koskoca dev bir holding anne ve 3 kardeşe yetmedi.yazıklar olsun size.

31
0
yanıtYanıtla
Arif:

DEVLETIMIZIN BÖYLE FAYDALI KURULUSLARI KURTARMASI GEREKIR.

22
5
yanıtYanıtla
Tüm 49 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title