Haberler

Miraç Kandili'ne Doğru

Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, Miraç Kandili dolayısıyla mesaj yayımladı.

Memiş, mesajında, Miraç olayının Allah'ın sonsuzluğuna, büyüklüğüne ve birliğine yapılan en görkemli şahitlik olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Bu şahitliğin ve manevi tecrübenin müminin miracı olan namaz ile taçlandırılması, Miraç hediyesi ayetlerde bildirilen sorumluluk bilinci, istikametini imana çevirenlerin, Allah'tan başkasına kulluk etmeyenlerin günahlarının bağışlanacağı ve sonunda cennete gireceği müjdesi, Mirac'ın bizi sonsuzluğa götüren yüce değerleridir."

"Miraç, bizim için yükseliştir" ifadesini kullanan Memiş, "Beşeriyetin insanlığa, bedenin ruha, ruhun sahibine, kulun Allah'a yükselişidir. Yeryüzünün manevi merkezlerinden, Mescid-i Haram ve Mescid-i Aksa arasındaki bağları güçlendiren Miraç, Müslümanların gönül dünyalarını da güçlendirecek, imanlarını pekiştirecek, kardeşlik bağlarını kuvvetlendirecek manevi bir tecrübedir. Bu duygu ve düşüncelerle bu anlamlı gecenin ülkemizin birlik ve bütünlüğüne katkı sağlamasını diliyor, ülkemizin ve tüm İslam aleminin mübarek Miraç Kandili'ni en kalbi duygularımla tebrik ediyorum." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Miraç Kandili Bayburt Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title