Haberler

Miraç Kandili

Karabük Müftüsü Halil Bektaş, Miraç Kandili dolayısıyla mesaj yayımladı.

Karabük Müftüsü Halil Bektaş, Miraç Kandili dolayısıyla mesaj yayımladı.

Bektaş, mesajında, salı gününü çarşambaya bağlayan gece, mukaddes bir yolculuğun ve manevi bir yükselişin ifadesi olan Miraç Kandilinin idrak edileceğini belirtti.

Pek çok ilahi hikmet ve sırrı içinde barındıran İsra ve Miraç'ın, Allah'ın sonsuz kudretinin eserlerini görmesi için Rahmet Peygamberi Hz. Muhammed Mustafa'ya yaptırılan hikmet yüklü bir yolculuğu ve Allah'ın huzuruna kabul edilişi ifade ettiğini vurgulayan Bektaş, şunları kaydetti:

"Nitekim İsra suresinin ilk ayetinde İsra hadisesi şöyle dile getirilmektedir: 'Kendisine ayetlerimizden bir kısmını gösterelim diye kulunu (Muhammed'i) bir gece Mescid-i Haram'dan çevresini bereketlendirdiğimiz Mescid-i Aksa'ya götüren Allah'ın şanı yücedir. Hiç şüphesiz O, hakkıyla işitendir, hakkıyla görendir.' Miraç mucizesi ilahi kudretin bir tezahürü ve Peygamberimizin mazhar olduğu ilahi bir lütuftur. İsra ve Miraç mucizesi, aslında belirli aşamaları kat eden insanın, Yüce yaratanın destek ve lütfü ile nice mesafelere ulaşabileceğini de göstermektedir. Miraç hadisesi bizlere, ilahi rahmet ve huzura erişmenin, öncelikle gönül ve ruh temizliği ve ahlaki erdemlere yükselişten geçtiğini de haber verir. Gerçek anlamda gönül ve ruh temizliğinin yolu da Yüce Allah'a bağlılıktan geçer."

İşlenen her bir günah, bencillik, çıkarcılık, kin, düşmanlık, merhametsizlik hak ve hukuka saygısızlık gibi olumsuzlukların manevi ve ahlaki yükselişin önündeki en büyük engel olduğunu asla unutulmaması gerektiğini belirten Bektaş, şu ifadeleri kullandı:

"Bu mübarek gün ve geceler, bizlere iman, ibadet ve ahlak bakımından kendimizi yenileme, geleceğimizi Allah'ın rızası doğrultusunda planlama ve ümitlerimizi tazeleme fırsatları sunmaktadır. Bu geceleri büyük birer fırsat olarak değerlendirip, günahlarımızdan tövbe etmeli, Yüce Allah'tan yardım dilemeliyiz. İçtenlikle yapılan dua ve tövbe Yüce Allah'ın huzuruna kabulün en güzel yollarından biridir. Bu geceleri ayrıca namaz kılarak, Kur'an-ı Kerim okuyarak, hayır-hasenat yaparak ihya etmeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle Karabüklü hemşehrilerimin ve bütün Müslümanların Miraç Kandili'ni tebrik ediyor, bu mübarek gecede yüce Allah'a açılan ellerin ve yapılan duaların, İslam aleminin birlik, dirlik ve beraberliğine, kardeşlik duygularımızın pekişmesine, insanlığın barış ve huzuruna vesile olmasını Cenab-ı Haktan niyaz ediyorum."

Kaynak: AA / Güncel

Miraç Kandili Halil Bektaş Karabük Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kabine Toplantısı ne zaman, saat kaçta? Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı tarihi belli oldu mu? Çorlu tren kazası duruşmasında karar belli oldu mu? Tren kazası davasında son durum nedir? 2024-KPSS Lisans Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) ne zaman? #128204 Başvurular başladı mı? Dilan Polat ve Banu Parlak davası ne oldu? Dilan Polat ile Banu Parlak duruşmasında karar belli oldu mu? Öğrencisine taciz iddiasıyla tutuklanan öğretmen kim? Olay ne, nerede oldu? Dilan Polat çıkıyor mu? Dilan Polat, Banu Parlak duruşmasında ağladı mı? Nilda Polat'a dokunmak istedi, eşinin elini tuttu... 22 Nisan hangi burç? 22 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 22 Nisan tarihi hangi burç olur? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Ahmet Can kimdir? Ahmet Can Altıntaş kaç yaşında, nereli? Ahmet Can puan aldı? Çorlu tren kazasında kaç kişi öldü? Çorlu tren kazası ne zaman, kaç yılında oldu? Ehliyet alımında yeni bir karar! Kimler ehliyet alamayacak? Ehliyet alabilmenin şartları neler? 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü tam gün mü, yarım gün mü tatil olacak 2024? ADET GECİKMESİ NEDEN OLUR? Adet gecikmesinin en yaygın sebebi ne? Çorlu tren kazası duruşması ne zaman? Çorlu tren kazası davası ne oldu? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Bilge Can kimdir? Bilge Can kaç yaşında, nereli? Bilge kaç puan aldı? Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title