Haberler

Minyatür ve Tezhip Sanatı Roma'da

Minyatür ve tezhip sanatı, üç kuşağı temsil eden dört Türk sanatçının eserlerinde Romalı sanatseverlerle buluştu.

Türkiye'nin Vatikan Büyükelçiliği himayesinde Roma'daki Kültür ve Turizm Müşavirliğinde "21. yüzyılda minyatür ve tezhip" isimli sergi, açılış kokteyli ile kapılarını açtı.

Serginin açılışında konuşan Türkiye'nin Vatikan Büyükelçisi Kenan Gürsoy, sergiye gösterdikleri yoğun ilgiden dolayı sanatseverlere teşekkür etti.

Sanatçı Arzu Tozlu da sergiyle minyatür ve tezhip sanatını İtalya'da tanıtmayı hedeflediklerini belirterek, "Sergide, İnci Ayan Birol Hoca'nın eserleri artık tarihi eser olarak değerlendiriliyor. Çünkü 1960'lı yıllara dayanan eserleri var. Üç kuşak olarak bu sergiyi açmış oluyoruz. İnci Hoca'nın öğrencisi olarak ben ikinci nesilim, üçüncü nesil olarak da benim öğrencilerim Hilal Arpacıoğlu ve Onur Hastürk'ün eserleri var" diye konuştu.

İtalya, bu sanatın tanınmasının kendileri açısından büyük önem taşıdığını dile getiren Tozlu, "Bu sanatı 21. yüzyılda başarılı bir şekilde nasıl temsil ederiz bunun gayreti içindeyiz. Sergide hem sanata hem de hocamıza olan saygımızı, sevgimiz ve bağlılığımızı anlatmaktayız" ifadelerini kullandı.

Hayatının son yıllarını Roma'da Papa'nın mahkumu olarak geçirmek durumunda kalan Osmanlı Şehzadesi Cem Sultan'ın İnci Ayan Birol tarafından 1961 yılında yapılan minyatürü serginin en çok ilgi gören eserlerden biri oldu.

"21. yüzyılda minyatür ve tezhip" sergisi, 26 Mayıs tarihine kadar gezilebilecek. - Roma

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Kenan Gürsoy Vatikan Türkiye Roma Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title