Haberler

Minsk'teki Ukrayna Zirvesi Sona Erdi

Güncelleme:

Rusya, Ukrayna, Kazakistan, Belarus Devlet Başkanları ile AB temsilcilerinin katıldığı ve Ukrayna'daki krizin değerlendirildiği toplantı bitti.

Belarus'ta yapılan Ukrayna zirvesinde, Moskova ile Kiev yönetiminin, Ukrayna'daki krizin çözümüne ilişkin farklı fikirlere sahip olduğu ancak tansiyonun düşürülmesi gerektiği konusunda anlaştığı bildirildi.

Başkent Minsk'teki Bağımsızlık Sarayı'nda beş saati aşkın süren liderler zirvesinde alınan kararları Belarus Devlet Başkanı Aleksandır Lukaşenko açıkladı.

Lukaşenko, tarafların Ukrayna'daki krizin çözümü konusunda farklı fikirlere sahip olduğunu, ancak her iki tarafın da çözümün diyalog yoluyla sağlanacağına inandığını söyledi.

Liderlerin, toplantıyla Ukrayna'daki krizinin çözümüne yönelik ciddi bir adım atıldığı görüşünde birleştiğini dile getiren Lukaşenko, Poroşenko'nun temas grubu oluşturarak görüşmelere Minsk'te devam etme fikrinin kabul edildiğini bildirdi.

Lukaşenko, Ukrayna'nın Avrupa Birliği Ortaklık Anlaşması imzalamasından Avrasya Gümrük Birliği ülkelerinin duyduğu endişelerin toplantıda dile getirildiğini aktardı. Belarus Devlet Başkanı Lukaşenko, bu endişelerin uzmanlar tarafından ortadan kaldırılmasının kararlaştırıldığını belirtti.

Lukaşenko, "Bütün taraflar Ukrayna'daki tansiyonun düşmesi ve esirlerin serbest bırakılmasının gerekliliği üzerinde anlaştı" dedi.

-Putin-Poroşenko görüşmesi başladı

Ukrayna zirvesinin tamamlanmasının ardından, Rusya Devlet Başkanı Putin ile Ukrayna Devlet Başkanı Poroşenko ikili görüşmeye başladı.

Daha önce haziran ayında, Normandiya'da "ayak üstü" konuşan Putin ve Poroşenko, ilk kez baş başa görüşme yapmış oldu. - Minsk

Kaynak: AA / Güncel

Rusya Federasyonu Moskova Ukrayna Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title