Haberler

Miniklerin Heyecanla Beklediği 'Pony Park' Açıldı

Çankaya Belediyesi Tema parklarına bir yenisini daha ekledi.

Çankaya Belediyesi Tema parklarına bir yenisini daha ekledi. Çankaya Park içinde inşa edilen Pony Park, törenle hizmete açıldı. Açılış haberini duyan miniklerin aileleriyle akın ettiği Pony Park'ta çocuklar, midillileri sevmek ve fotoğraf çektirmek için adeta yarıştı.

Çankaya Belediyesi, Çankaya Park içinde yapımı tamamlanan Pony Parkı hizmete açtı. Başkan Alper Taşdelen'in ev sahipliği yaptığı açılışa CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Tekin Bingöl, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Başkan Vekili Doğan Yılmazkaya, CHP Ankara İl Başkanı Adnan Keskin, CHP Çankaya İlçe Başkanı Selçuk Dereli katıldı.

"Tema parklarımıza bir yenisini ekledik"

Pony Park'ın açılışı, sabah saatlerinde Şemdinli'de düzenlenen bombalı saldırı sonucu şehit olan askerler ve hayatını kaybeden sivil vatandaşlar için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Açılışta konuşan Başkan Taşdelen, Çankaya Belediyesi olarak insanların dinlendiği ve güzel vakit geçirdiği şehir parklarının yanı sıra tema parklar da inşa ettiğini söyleyerek, "Türkiye'nin ilk model uçak parkı olan Vecihi Hürkuş Parkı'nı geçtiğimiz aylarda hizmete açtık. Şu an Ahlatlıbel Atatürk Parkı'mızda bir model araba parkı inşa ediyoruz. Pony Parkımızla da tema parklarımıza bir yenisini ekledik" şeklinde konuştu.

Çankaya Belediyesi olarak hizmet ve proje üretirken vatandaşların isteklerini ve ihtiyaçlarını göze aldıklarını ifade eden Taşdelen, "Bizim sosyal demokrat belediyecilik anlayışımız, kentin rantının kentlilere geri dönüştürülmesini öngörür. Yetkimizi halktan alır sadece halka hesap veririz. Hizmetimiz de sadece halkadır. Sizler ihtiyaçlarınızı belirtiyorsunuz, bizler bu doğrultuda hizmet üretiyoruz. Bizim için siyasi görüş önemli değil, kaliteli hizmeti herkese eşit olarak götürmek vazifemiz" diye konuştu.

İlçede önümüzdeki 3 ayda 27 eserin açılış ve temel atma töreni yapılacağını vurgulayan Taşdelen, "Spor Toto Genel Müdürlüğü ile yaptığımız protokol uyarınca, önümüzdeki günlerde 6 spor temalı parkı hizmete açacağız. Yine kültür merkezleri, Çankaya Evleri, Pazar yerleri ve parkların açılışını yapacağız" mesajını verdi.

"Bu hizmetlerin devam edeceğine inanıyorum"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl de konuşmasında aynı gün içinde ikinci park açılışını yapan Çankaya Belediyesinin ürettiği hizmetlerin örnek olması gerektiğini kaydederek "Buradan önce Can Yücel adına yapılan muazzam bir parkın açılışını yaptık. Şimdi çocukların gelişimine ve mutluluğuna katkı yapacak, onların sevincine sevinç katacak Pony Park'ı açıyoruz. Bu bizi mutlu ediyor ve gösteriyor ki, CHP'li belediyeler, herkesin ihtiyaç duyduğu kaliteli hizmeti herhangi bir sınıf ya da siyaset ayrımı yapmaksızın toplumun tüm kesimlerine götürüyor" ifadelerini kullandı.

Çankaya'nın yapılan hizmetler ve üretilen projelerle başkentin cazibe merkezi olma özelliğini perçinlediğini ifade eden Bingöl, "Hizmet üretmek bir ekip işi. Bu kadar önemli çalışmaları, bu kadar kısa sürelerde bitirerek Çankayalıların hizmetine sunan genç başkanımız Alper Taşdelen'i ve ekibini gönülden kutluyorum. Buradaki çocuklarımızın yüzlerine kondurdukları gülücükler için onlara teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Pony Park ziyaretçilere açıldı. Parkı konukları ve vatandaşlarla birlikte gezen Başkan Taşdelen, henüz isim verilmemiş olan iki midilliye Nehir ve Beste isimlerini verdi. Parkı çocuklarla birlikte gezen Taşdelen, bir kız çocuğunun midilliye binmesine yardım etti ve birlikte fotoğraf çektirdi.

Pony Park'ta neler var?

Çankaya Park içinde, 2 bin 500 metrekare alan üzerine kurulan Pony Park'ın 600 metrekarelik kapalı biniş alanı, 100 metrekare ahır ve 90 metrekarelik dershane ve veli bekleme odaları var. Parkın at eğitim alanı 18x36 metre uzunluğunda. Bir sosyal sorumluluk projesi olarak faaliyete geçen Pony Park'ta engelli olan ve olmayan çocuklara, uzman binicilik eğitmenleri tarafından verilecek dersler sayesinde çocukların sorumluluk, özgüven, dayanışma ve hayvan sevgisi duygularının gelişmesi hedefleniyor. Tay ve pony cinsi küçük atların binicilik amaçlı kullanıldığı park Ankaralılar için de yeni bir eğlence ve eğitim alanı olacak. Açık ve kapalı eğitim alanlarıyla yaz kış ziyarete açık olan Pony Park'ta ferdi eğitimler de verilecek. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Çankaya Belediyesi Alper Taşdelen Tekin Bingöl Yerel Haberler

title