Haberler

Miniklere Oyuncak Kütüphanesi

Merzifon Kaymakamı Geyim: "Amacımız özelikle daha çocuk yaşta okul öncesi eğitim gören çocuklarımızda kütüphane ve kitap şuuru oluşturmak"

Merzifon Kaymakamı Mehmet Fatih Geyim, oluşturdukları oyuncak kütüphanesi ile amaçlarının özelikle daha çocuk yaşta okul öncesi eğitim gören çocuklarda kütüphane ve kitap şuuru oluşturmak olduğunu söyledi.

Geyim, kaymakamlıkça yeniden düzenlenerek oyuncak kütüphanesine çevrilen Merzifon İlçe Halk Kütüphanesi'nin açılışına katıldı.

Açılışta konuşma yapan Geyim, maddi imkanı olmayan ailelerin çocuklarının da aktif olarak yararlanmasını hedefledikleri söz konusu kütüphanenin çocuklara kitap okumayı sevdireceğini ifade etti.

Oyuncak kütüphanesinin kurulmasındaki amacı anlatan Geyim, şöyle konuştu:

"Amacımız özelikle daha çocuk yaşta okul öncesi eğitim gören çocuklarımızda kütüphane ve kitap şuuru oluşturmak. Özellikle okul öncesinde kitaplarımızla çocuklarımızı buluşturma noktasında hedef edindik. Yine aynı şeklide, çocuklarımızı oyuncaklarla da buluşturarak, oyuncakları da onlara geçici olarak hediye ederek değerlendirerek kalplerinde kitaba ve oyuncağa dönük bir sevgiyi kazandırmak."

Yapılan çalışmanın aynı zamanda sosyal sorumluluk projesi olduğunun vurgulayan Geyim, "Aynı zamanda okul öncesi eğitimde çocuklarımıza sorumluluk, idrak aşılama çalışması içinde oluyoruz. İnşallah bu proje ile birlikte Merzifon'daki geleceğimizin kuşakları şimdiki çocuklarımız çok daha donanımlı, mutlu yetişebileceklerini değerlendiriyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından yaklaşık 110 bin liraya mal edilen ve içinde 130 bin kitabın yanı sıra yaklaşık bin adet oyuncağın yer aldığı oyuncak kütüphanesi hizmete girdi.

Törene, Merzifon Belediye Başkan Yardımcısı İskender Doğru, Amasya İl Kültür Turizm Müdürü Ahmet Kaya, Merzifon İlçe Milliği Eğitim Müdürü Şinasi Adıbelli, daire müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı. - Amasya

Kaynak: AA / Yerel

Merzifon Amasya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title