Haberler

Miniklerden Çevre Mesajı

Pamukkale Belediyesi, 5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinliği düzenlendi.

Pamukkale Belediyesi, 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla İncilipınar Parkında kutlama etkinliği düzenledi. İlk olarak 68 mahalleye hizmet götüren Pamukkale Belediyesi'nin temizlik hizmet araçlarının kortejinin yapıldığı etkinlikte daha sonra İncilipınar Parkı havuz başında toplanan gruplar etkinlik alanına kadar çevre yürüyüşü gerçekleştirdi. 5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinliğine Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Denizli İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Cengiz Yıldız, Pamukkale Belediye Başkan Yardımcıları Veli Demir, Abdullah Sevinçli, Türkay Gözlükaya, Pamukkale İlçe Milli Eğitim Müdürü Reşat Erdoğan, Çevre ve Şehircilik İl Müdür Yardımcısı Murat Vardar, Pamukkale Belediye Meclis Üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

PAMUKKALE'DE ÇEVRE GÜNÜ COŞKUSU

Etkinlikte öğrencilerin folklor gösterileri ve çevre şarkılarının seslendirildiği koro büyük beğeni topladı. Ardından ise, atık malzemelerden oluşan elbiseleriyle anaokulunun minik öğrencilerinin çevre duyarlılığını konu alan skeçleri ve yine atık malzemelerden yapılan enstrümanlarla seslendirdikleri müzikler güne damgasını vurdu. Minikler etkinlikte gösterileriyle 7'den 70'e herkese çevreyi temiz tutmayı ve doğayı korumayı öğütledi. Geri dönüşüm konusunda minikler herkesi duyarlı olmaya çağırdı. Miniklerin büyüleyen gösterileri ise izleyenlerce uzun süre alkışlandı.

ÇEVRE BİLİNCİ ARTMALI

Etkinlikte Çevre ve Şehircilik İl Müdür Yardımcısı Murat Vardar, 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nde böylesine güzel ve anlamlı bir etkinliği gerçekleştiren Pamukkale Belediyesi'ne teşekkür etti. Miniklerin doğaya ve çevreye yönelik duyarlılıklarını izlemenin kendisini de çok mutlu ettiğini belirten Vardar, "Pamukkale Belediye Başkanımız Hüseyin Gürlesin, çevre ve doğa bilinci ile miniklerimize çevre bilincini aşılamak için böyle bir etkinliği gerçekleştirdi. Bu etkinliği izlemek onur vericiydi. Hepinize çok teşekkür ediyorum" dedi.

Çevre bilincinin her daim artması gerektiğini vurgulayan Pamukkale İlçe Milli Eğitim Müdürü Reşat Erdoğan ise, "Küçükten başlayan bu eğitim evde ve okulda birleşerek bütünleşmeli ve çevrenin her alanına yayılmalıdır. Bir çöp tenekesine dahi neler atılması gerektiğini çok iyi bilmemiz gerekiyor. Yemek atıkları ile plastik ve kağıt atıkların farklı farklı yerlere atılması gerektiğini bilmemiz gerekiyor. Pamukkale Belediyemiz bu bilincin daha geniş kitlelere ulaşması noktasında anlamlı bir günde gerçekleştirdiği etkinlikte önemli."

"YILDA 15 MİLYONLUK DEV BÜTÇEYİ ÇEVREYE HARCIYORUZ"

Pamukkale Belediyesi olarak çevre temizliği ve korunmasının öncelikleri arasında yer aldığını vurgulayan Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin de "Pamukkale İlçesi olarak temiz bir çevre noktasında her türlü çalışmayı yapmaktayız. Hem atıkların toplanması hem de geri dönüşümü noktasında önemli çalışmaları hayata geçirdik. Ayrıca mahalle mahalle vatandaşlarımızla bir araya gelerek verdiğimiz 'Çevre Bilinci' eğitimi ile de tüm bu çalışmalarımızı pekiştiriyoruz. 5 Haziran Dünya Çevre Gününde dileğim doğa ve çevrenin korunması anlamında bilincin toplumumuzda en yüksek seviyelere ulaşması. Geri dönüşüm noktasında ise, iki firmamızı ilçemizde yetkilendirdik. Hem geri dönüşümle doğayı koruyor, hem de ekonomik kayıpların önüne geçiyoruz. Çevre konusunu ciddi bir şekilde önemsediğimizin bir göstergesi de yıllık şehrimizde temizlik yatırımımız. 15 milyon lira çöplerin toplanmasından sokakların temizliğine harcıyoruz. İstesek buradan tasarruf edebilir miyiz? Evet ederiz. Ama biz temizlikten tasarrufun çok doğru olmadığına inanıyoruz. Bunlardan dolayı da çevreci bir belediye olduğumuzu iddia ediyoruz. 5 Haziran Dünya Çevre Günü inşallah bir doğa ve çevre bilinci anlamında bir yükselişin günü olur" diye konuştu.

Pamukkale Belediyesi, ilçede öğrencilere yönelik olarak çevre sevgisi, bilinci ve duyarlılığının oluşturulması amacıyla öğrencilere çağrı yaparak iki önemli çalışmayı geçtiğimiz aylarda hayata geçirmişti. Anaokulları ve ilkokullar arasında "Hayalimdeki Çevre" konulu resim yarışması, ortaokul ve liseler arası "Geleceğin Çevreci Mucitleri" proje yarışmasında derece elde eden öğrencilere ödülleri gerçekleşen etkinlikte törenle verildi. Ödül olarak birincilere bisiklet, ikincilere eşofman, üçüncülere futbol topu verildi. "Geleceğin Çevreci Mucitleri" proje yarışmasına ise ilçede ortaokul ve lise öğrencilerinden dereceye giren öğrencilerin ödülleri ise, birincilere Bilgisayar, ikincilere Tablet, üçüncülere Bisiklet oldu. Ayrıca eserleriyle mansiyon kazanan öğrencilere çeşitli ödüller törenle verildi. Resimler ve projeler ise, etkinlik alanında açılan sergide görücüye çıktı. - DENİZLİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hüseyin Gürlesin Pamukkale Denizli Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title