Haberler

Minikler Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası'nda İzleyicilere Kahkaha Dolu Anlar Yaşattı

Bilecik'te bulunan Balahatun Anaokulu öğrencileri, Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası kapsamında gösteri ve sergi düzenledi.

Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleşen etkinliğe, Bilecik İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Dursun Hazer, Balahatun Anaokulu Müdürü Sevim Çalışkan, öğretmenler ve çok sayıda veli katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan programda açılış konuşması yapan Bilecik Balahatun Anaokulu Müdürü Sevim Çalışkan, bu haftanın cumhuriyet döneminde temelleri atılan kendi kendine yeten bir toplum olmakla devam etmekte olduğunu belirtti. Çalışkan, "Tutum ve yatırım alışkanlığı küçük yaşlarda kazandırılır. Ders araçlarını giysilerini, harçlığını tutumlu kullanan çocuğun bu güzel alışkanlığı büyüyünce de devam etmektedir. Küçükken boşa akan su musluğunu, gereksiz yanan lambayı kapatan çocuk bu güzel alışkanlığı büyüyünce de devam ettirir. Okul çağlarında zamanını iyi değerlendirme alışkanlığı kazanan insan da huyundan vazgeçmez. O yüzden çocuklarımıza bu küçük yaşlarda tutumlu olmaya özendirmeliyiz. Bizler Balahatun Anaokulu olarak bu haftayı geleneksel olarak her yıl kutluyoruz. Bu etkinliğimizde asıl amacımız projemizin isminden de belli olduğu gibi 'Adım adım geziyorum, ülkemi tanıyorum' nihai hedefimizdir" dedi.

Açılış konuşmasının ardından bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, "Az önce çocuklarımızı hep beraber izledik. Onlar bizim geleceklerimiz, onlar bizim yarınımız. Şuanda belki nüfusumuzun yüzde 20, yüzde 30'una tekabül ediyorlar ama ilerleyen yıllarda nüfusumuzun yüzde 100'ünü onlar sağlayacaklar. Velilerimiz çocuklarını izlerken gözlerinde o gururu görebiliyoruz. Hep çocuklarımızı, öğretmenlerimizi alkışladık bir alkış da böyle güzel çocukları yetiştirdiniz için sizlere gelsin. Bu ülke sizin gibi velilerimiz, sizin gibi velilerimizin yetiştirdiği evlatlar olduğu sürece her daim her zorluğa, her güçlüğe rağmen, her ihanete, her oyuna rağmen dimdik ayakta duracaktır" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Papatyalar Sınıfından Zeynep Yağmur Çevik adlı öğrenci 'Hoşgeldiniz' adlı şiiri okudu. Ardından sınıflar çeşitli bölgelerin kültürlerini yansıtan halk oyunları ve sevimli hareketleri ile izleyenlere kahkaha dolu anlar yaşattı. Gösterilerin bitmesi ile İl Milli Eğitim Müdürü Durmuş, kurulan sergide tanıtılan bölgeleri gezerek yöresel lezzetlerin tadına baktı.

Öte yandan gösteriler arasında en yoğun alkışı Arıları Sınıfı'nın Zeybek gösterisi ve Mantarlar Sınıfı'nın Sıra Gecesi oyunu aldı. - BİLECİK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Şeyh Edebali Bilecik Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Teravih namazı 8 rekat kılınır mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title