Haberler

Minikler "Pazarcı" Olunca Satışlar Arttı

Samsun'da anaokulu öğrencileri, hem gelenekleri yaşatmak hem de hayatı öğrenmek için "pazarcı" oldu.

Samsun'da anaokulu öğrencileri, hem gelenekleri yaşatmak hem de hayatı öğrenmek için "pazarcı" oldu.

Semt pazarında farklı ürünlerin satışını yapan minik pazarcıları yine minik zabıtalar denetlerken, satışlar önemli ölçüde arttı.

Atakum ilçesindeki semt pazarında Halide Edip Adıvar Anaokulu öğrencileri için "pazar yeri etkinliği" düzenlendi.

Semt pazarında sergi açan 210 çocuğun kimi pazarcı esnafı, kimi ise zabıta görevlisi oldu. Minik çocukların satış yaptığı pazara vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken, meyve, sebze ve kuru gıdalar kısa sürede tükendi.

Okul Müdürü Kenan Arslan, AA muhabirine, Türk kültüründe alışverişin sadece ticari bir faaliyet olmadığını, aynı zamanda insani bir paylaşım olduğunu söyledi.

Semt pazarlarının insanların birbiriyle karşılaşıp selamlaştığı yerler olduğunu ifade eden Arslan, "Minik öğrencilerin bu kültürü yaşatmalarını ve tanımalarını arzuladık. Bunun için öğrencilerimiz birer pazarcı esnafı olarak hem hayatı tanıdı, hem de geleneği yaşattı. Burada aldıkları sorumluluğu hayatları boyunca unutmayacaklar" dedi.

Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı ise ilk kez ilçelerinde minik çocukların satış yaptığı bir semt pazarı olduğunu kaydetti.

Çocuklara hayatın gerçeklerini öğretmek adına güzel bir etkinlik olduğunu vurgulayan Taşçı, "Çocuklarımız burada satış yapmasını öğrendi. Hayata tutunmayı öğreniyorlar, kendilerini geliştirmek adına önemli bir etkinlik yapıyorlar" diye konuştu.

Minik öğrenciler ise etkinlikten keyif aldıklarını, pazarda satış yapmanın çok eğlenceli olduğunu ifade ettiler.

Kaynak: AA / Yerel

Halide Edip Adıvar Kenan Arslan Atakum Samsun Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title