Haberler

Minikler Müze ile Tanıştı

Güncelleme:

Beylikdüzü Belediyesi Merkez Kütüphanesi'nin düzenlediği "Müze ile Tanışma Projesi"kapsamında minikler Sakıp Sabancı Müzesi'ni gezdi.

Beylikdüzü Belediyesi Merkez Kütüphanesi'nde en çok kitap okuyan ve kütüphaneyi verimli kullanan sınıflar ile "Müze ile Tanışma Projesi" hayata gerçekleştirildi. Sakıp Sabancı Müzesi ziyaretinde Beylikdüzü' lü minik kitapseverler, müze ve sanat eserleri ile tanışma fırsatı yakaladı. Minikler, "Kitap Sanatları ve Hat Koleksiyonu" konulu sergi bölümünü gezerek kitabın, kağıdın ve hat sanatının inceliklerini öğrendiler, kağıdın yapılışı, kitap haline gelişi, kullanılan kalem çeşitleri ve tarihi gelişimi hakkında sunumları izleyerek bilgi aldılar. Verilen emeği görüp kitaplar içindeki bilgilerin birer sanat eseri olduğunun bilincine vardılar.

"Kitap Sanatının Dijital Hikâyeleri" isimli atölye çalışmasına katılan veli, öğretmen ve öğrenciler, dijital masada yazıyla oluşturulan figürlere dokunarak minyatür ve tezhip sanatını yakından tanıma imkanı buldular. Tablet bilgisayarlarla minyatür bir dünyanın içine girip, bilmecelerin yanıtlarını bulmaya çalışan çocuklar, kendi sayfalarını hazırlayarak bu eğlenceli güne ait bir anıyla Beylikdüzü' ne geri döndüler.

Gerçekleştirilen müze ziyaretlerinden, kütüphane üyesi olan ve en çok kitap okuyan kitapseverler faydalanmaktadır. Proje kapsamında müze gezilerine katılan aktif kütüphane kullanıcıları, okumanın diğer bir yararının da kütüphanelerinin düzenlediği sürpriz etkinliklere katılmak olduğunu ifade ederek memnuniyetlerini dile getirdiler.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Beylikdüzü Belediyesi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title