Haberler

Minikler İçin İlk Ders Zili Çaldı

Yeni eğitim ve öğretim yılında okul öncesi, ilkokul 1. ve 5. sınıf öğrencileri, uyum süreci kapsamında bugün okula başladı.

Yeni eğitim ve öğretim yılında okul öncesi, ilkokul 1. ve 5. sınıf öğrencileri, uyum süreci kapsamında bugün okula başladı.

Okul öncesi, ilkokul 1. ve 5. sınıf öğrencilerinin okul kaygılarını gidermek ve okul ortamını sevdirmek amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı'nın başlattığı uyum programı çerçevesinde çocuklar için bugün ilk ders zili çaldı. Akyurt Yıldırım Beyazıt İlkokulu'na velileri ile birlikte gelen miniklerin kimisi annesinden ayrılmak istemediği için ağlarken, kimisi ise okula başladığı için oldukça heyecanlıydı. Okulun ilk gününde öğretmenler ise, miniklerle tanıştıktan sonra onları sınıf arkadaşlarıyla tanıştırdılar.

Annesinden ayrılmak istemeyen 6 yaşındaki Mikail Özdemir, sınıfta annesine sarılarak ağladı. Annesi minik Mikail'in okula gelmek istemediğini söyleyerek, ne yapacağını bilmediğini kaydetti. Annesinin ikna edemediği Mikail, ağlamaktan sırasına bile oturmadı.

Okulun ilk gününde çocuğunu getiren bir veli ise, garip bir heyecan yaşadıklarını belirterek, "Okula gitmeyi canla istiyordu. O da çok heyecanlı. Daha önce ana sınıfına gidiyordu. Allah herkese nasip etsin, bu duyguyu tattırsın. 7 yaşında daha önce ana sınıfına gittiği için hiç problem yaşamadık. Herkese ilk önce ana sınıfını öneriyorum. Çünkü hiç zorluk çekmiyorlar, okula, öğretmene alışıyorlar. Okul öncesi eğitim şart diyorum" ifadelerini kullandı.

"ÇOK FAZLA EĞLENDİM"

Okulun ilk gününde heyecanlı olduğunu söyleyen 7 yaşındaki Dila Özge Kurt, bugün boyama yaptıklarını kaydetti. Okula geldiği için mutlu olduğunu söyleyen Kurt, büyüyünce doktor olmak istediğini ifade etti.

Okula başladığı için heyecanlı olan Ahmet Talha ise, okulda ders çalışacağını ve oyunlar oynayacağını söyledi. "Arkadaşlarımla tanıştım. Mutluyum" diyen Ahmet Talha, büyüyünce pilot olmak istediğini kaydetti.

Miniklerden Çağatay Şimşek, "Çok fazla eğlendim. Mutluyum. Marangoz olmak istiyorum" dedi.

7 yaşındaki Fatmanur Fidan da, "Resim yaptım. Çok güzel eğlendim. Arkadaşlarımı çok sevdim" diye konuştu. Fidan, büyüyünce doktor olmak istediğini kaydetti.

Miniklerden Hamza Erdoğan, muhabirliğe özenerek, mikrofonu eline alıp sınıf arkadaşlarıyla röportaj yaptı ve arkadaşlarına sorular sordu. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title