Haberler

Minikler Fidan Dikip Can Suyu Verdi

DENİZLİ Orman Bölge Müdürlüğü'nün 21 Mart Dünya Ormancılık Günü için düzenlediği etkinliğine katılan anaokulu öğrencileri, kazma ve küreklerle fidan dikimi yaptı, can suyu verdi.

DENİZLİ Orman Bölge Müdürlüğü'nün 21 Mart Dünya Ormancılık Günü için düzenlediği etkinliğine katılan anaokulu öğrencileri, kazma ve küreklerle fidan dikimi yaptı, can suyu verdi. Denizli Orman Bölge Müdürlüğü, 21 Mart Dünya Ormancılık Günü Dolayısıyla, Denizli Telmeferik Alt İstasyonu'nda ağaç dikme programı düzenledi. Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Osman Zolan, Vali Yardımcısı Celalettin Cantürk, Orman Bölge Müdür Vekili Hüseyin Balcı, ortaokul, ilkokul ve anaokulu öğrencileri programa katıldı. Düzenlenen ağaç dikme programında anaokulu öğrencileri velileri ve öğretmenleriyle birlikte, belirlenen alana giderek fidanlarını dikti, can suyu verdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Zolan, temiz hava sağlayan ormanları korumak ve yeni orman alanları oluşturmak için bir araya geldiklerini söyledi. Etkinlikte çocukların da yer almasının önemli olduğunu ifade eden Zolan, "Bugün 1000 üzerinde fidanı, toprakla buluşturacağız. Fidanlar çocuklarımızla birlikte büyüyecek. Belediye olarak ağaçlandırma çalışmalarımız sürüyor. Denizli'de kişi başına 13 metrekare yeşil alan düşüyor. Avrupa ortalaması ise 8 metre karedir. Avrupa standartları üzerine çıkan bir kente sahibiz. Orman anlamında bakıldığında ise kentteki alanın yüzde 48'i ormanla kaplı. Bu rakam hem Türkiye hem de dünya ortalamasının çok üzerinde" dedi. Denizli Orman Bölge Müdür Yardımcısı Hüseyin Balcı ise, ormanların sağladığı ekolojik ve sosyal yararlar bakımından toplumların gelişmesi, kalkınması refahı ve sağlığında en büyük katkı sağlayan, stratejik öneme sahip kaynaklardan biri olduğunu söyledi. Küresel ısınma ve kuraklık sorunlarını ormanların önemini bir kat daha arttırdığını vurgulayan Balcı, "Ülkemizde son 40 yılda bilinçli bir şekilde yapılan ağaçlandırma çalışmaları sonucu orman varlığımız 2 milyon hektar artarak yüzde 3'lük bir artış yaşandı. Kentimizde ise son 20 yılda 60 bin hektar ağaçlandırma yaparak orman varlığını yüzde 11 oranında arttırdık" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Zolan ve protokol üyeleri, çocuklarla birlikte ağaç dikerek can suyu verdi. - Denizli

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Osman Zolan 21 Mart Denizli Balcı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title