Haberler

Minikler, 'Enerji Verimliliğini' Resmetti

Güncelleme:

DEDAŞ, Enerji Verimliliği Haftası nedeniyle Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte düzenlediği 'Enerji Verimliliği' konulu resim yarışması tamamlandı.

DEDAŞ'taki Genel Müdürü Murat Karagüzel, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hüsamettin Atlı, iki kurumun yetkilileri, dereceye giren öğrenciler, öğretmenler ve veliler katıldı.

Düzenlenen yarışmada birincilik elde eden öğrenciye ve öğretmenine bilgisayar, ikinci gelen öğrenciye eşofman takımı, üçüncülük elde eden öğrenciye ise bisiklet hediye edildi. Törende konuşan DEDAŞ Genel Müdürü Murat Karagüzel, yarışmada hedeflenenin Enerji Verimliliği Haftası'nda öğrencilerin de yardımı ile halka enerji verimliliği bilincini anlatmak olduğunu söyledi.

8 Milyar Kilowat İsraf Ediliyor

Enerji Verimliliği Haftası'nı kurum olarak önemsediklerini de kaydeden Karagüzel, ''Enerjide dışa bağımlı bir ülke olduğumuz için bunun önemi daha da arttırılmalıdır.'' dedi.
Dicşle Elektrik'in sorumluluk bölgesi olan Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak'ta yılda ortalama 8 milyar kilowat/saat elektriğin israf edildiğine de dikkat çeken Genel Müdür Murat Karagüzel, elektrik enerjisinin en fazla harcandığı illerden birisi olan Şanlıurfa'da Enerji Verimliliği Haftası münasebetiyle bu konuya dikkat çekmek amacıyla bir panel düzenleyeceklerini de kaydetti.

Okullarda Bilgilendirme Yapıldı

Daha sonra konuşan İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hüsamettin Atlı, israf yapılmasıyla ilgili okullarda bilgilendirme yaptıklarını anlattı. Atlı, "Sürekli yaptığımız çalışmalardır. Ancak bu sene DEDAŞ'ın bizden talebi oldu. Okullarda resim yarışması yaptık. Dereceye giren öğrencileri burada topladık" diye konuştu.


Yapılan konuşmaların ardından resim yarışmasında yaptığı kuru kalem resim çalışması birinci seçilen Ali Kuşçu ilköğretim Okulu 3. sınıf Şükrü Adıyaman ile öğretmeni Halime Yiğit'e tablet bilgisayar, ikinci seçilen Yenişehir İlköğretim Okulu 2.sınıf öğrencisi Arya Çelen' bisiklet, 3. seçilen Şehit Polis Sabri Kün İlköğretim Okulu 4. sınıf öğrencisi Hakan Yiğit Akbal'a ise eşofman takımı ve spor ayakkabı hediye edildi. Hediyelerini alan öğrenciler Adıyaman, Çelen ve Akbal, yaptıkları resimlerde neyi anlatmak istediklerini de tek tek açıkladılar. Tören, toplu fotoğraf çekilmesi ile sona erdi.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü Murat Karagüzel Diyarbakır Şanlıurfa Anne Çocuk Eğitim Yerel Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

title