Haberler

Minikler Atatürk'ün Hayatını Yalova'daki Köşkünde Öğreniyor

Atatürk'ün Yalova'da inşa ettirip bir dönem kaldığı ve geçen ağustosta müzeye dönüştürülen Baltacı Köşkü'nde çocuklara Atatürk'ün hayatına ilişkin materyal destekli bilgiler veriliyor Sanat tarihçisi Ekinci: "Çocuklara, Atatürk’ün babacanlığını, ağabeyliğini, her açıdan öğretmenliğini yani birçok yönünü gösteriyoruz" "Oyun alanında ise çocuklara oyun eşliğinde Atatürk'le ilgili sorular soruyoruz.

YILMAZ ORUÇ - Yalova'da, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün bir dönem ikamet ettiği, geçen ağustos ayında müzeye dönüştürülen köşkte çocuklara onun dönemini konu alan materyallerle yaşamından kesitler sunuluyor.

Valilik, Atatürk tarafından Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü arazisine inşa ettirilen Baltacı Çiftliği Köşkü'nü müzeye dönüştürerek 30 Ağustos'ta ziyarete açtı.

"Atatürk ve Çocuk Müzesi"nde, Atatürk'ün çocuklara verdiği önem ve manevi çocukları gibi konular, görsel materyallerle anlatılıyor. Ayrıca müzenin minik konukları burada ders çalışabiliyor.

Müzede görevli sanat tarihçisi Esin Ekinci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Atatürk'ün kullandığı binalardan olması dolayısıyla köşkün Kocaeli Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulunca 2007 yılında tescil edildiğini söyledi.

Binanın, Esengül Civelek döneminde Yalova Valiliğine tahsis edildiğini belirten Ekinci, "Daha sonra restore edilen bina, müzeye dönüştürüldü. Atatürk ve Çocuk Müzesi, Türkiye genelindeki Atatürk müzelerinin biraz dışında. Daha teknolojik, çocukların anlayabilmesini kolaylaştıran bir müze. Atatürk ve çocuk konseptiyle Türkiye'de bir ilk" diye konuştu.

Çocuklar için müzenin gezmek dışında vakit geçirebilecekleri, bazı faaliyetlerde bulunup ders yapabilecekleri bir alan olarak tasarlandığını anlatan Ekinci, miniklerin burada Atatürk'ün yaşamı ve bıraktığı eserleri daha iyi tanıyabildiğini dile getirdi.

Müzenin bölümlerine ilişkin bilgi veren Ekinci, şunları kaydetti:

"Çocuk faaliyet alanı dediğimiz odada çocuklara Atatürk dersi veriyoruz. Çocuklara, Atatürk'ün babacanlığını, ağabeyliğini, her açıdan öğretmenliğini yani birçok yönünü gösteriyoruz. Burada çocuklara, Atatürk'ün yaptıklarını ve çocuğa bakış açısını anlatmaya çalışıyoruz. Ayrıca bahçede düzenlediğimiz oyun alanında ise çocuklara oyun eşliğinde Atatürk'le ilgili sorular soruyoruz. Oyun sonunda da Atatürk temalı puzzle hediye ediyoruz. Müzemize ilgi çok yoğun. Bundan memnunuz."

Ekinci, müzenin salıdan cumartesiye kadar haftanın 5 günü ücretsiz gezilebildiğini sözlerine ekledi. - Yalova

Kaynak: AA / Yerel

Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü Mustafa Kemal Atatürk Ekinci Yalova Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title