Haberler

Minik Yüreklerden "Şehide Saygı, Zafere Coşku"

Yüreğir Dervişler İlkokulu’nda düzenlenen 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü etkinliklerinde, coşku ve gurur zirveye çıktı.

Yüreğir Dervişler İlkokulu'nda düzenlenen 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü etkinliklerinde, coşku ve gurur zirveye çıktı.

"18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü" dolayısıyla, Adana'nın Yüreğir ilçesinde bulunan Dervişler İlkokulu'nda düzenlenen etkinlikte, minik öğrenciler okudukları şiirlerle, yüreklerinde şehitlere duydukları saygı ve destansı kahramanlığa karşı hissettikleri zafer coşkusunu haykırdı.

Okul bahçesinde düzenlenen anma etkinliğinde konuşan Dervişler İlkokulu Müdürü Cengiz Karaman yaptığı konuşmada, Çanakkale Zaferi'nin dünyada eşi benzeri görülmemiş bir zafer olduğunu ifade etti. Karaman, anma etkinliğinde özgürlük ve bağımsızlığa bağlılık mesajları veren tüm okul öğrencilerinin kararlılıkla sergiledikleri zafer coşkusu ve gururun, ülke geleceğinin emin ellerde olduğunu gözler önüne serdiğini vurguladı.

Adana genelinde okullar arası düzenlenen İstiklal Marşı'nı En Güzel Okuma Yarışması"nda Adana 3., Yüreğir ilçesinde ise 2. olan 3-E Sınıfı Öğrencisi Gözdenur Özdemir'e, Okul Müdürü Cengiz Karaman tarafından hediyeler verildi. Gözdenur Özdemir'in, anma etkinliğinde bir kez daha okuduğu İstiklal Marşı, öğrenci ve öğretmenlerce dakikalarca alkışlandı.

13 KITALIK ŞİİRİ EZBERE OKUDU

Dervişler İlkokulu'nda düzenlenen ve coşkulu görüntülere sahne olan anma etkinliğinde, 3-D Sınıf Öğretmeni Fatma Güvenç ile birlikte hazırlanan Dervişler İlkokulu 3-D Sınıfı Öğrencisi Büşra Yaren Güler, Necip Fazıl Kısakürek'in 13 kıta olan "Sakarya Türküsü" şiirini ezbere okudu. Büşra Yaren Güler'in, şiiri ezbere ve coşkuyla okuması büyük beğeni topladı.

Dervişler İlkokulu'nda düzenlenen 18 Mart Çanakla Zaferi ve Şehitleri Anma günü etkinlikleri, özgürlük ve bağımsızlığa bağlılık mesajlarının yüksek sesle dile getirilmesiyle son buldu. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Çanakkale Zaferi Cengiz Karaman Yüreğir Yerel Haberler

title