Haberler

Minik Yüreklerden Büyük Pazar

Atakum Halide Edip Adıvar Anaokulu öğrencileri Atakent Pazar Yeri’nde “Pazar Yeri Etkinliği" yaptılar.

Atakum Halide Edip Adıvar Anaokulu öğrencileri Atakent Pazar Yeri'nde "Pazar Yeri Etkinliği" yaptılar.

Etkinliğe Atakum Kaymakamı Ali Bakoğlu, Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, Atakum İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadri Bektaş, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcılar, daire müdürleri, şube müdürleri, okul müdürleri, okul aile birliği üyeleri ve veliler katıldı.

Açılışta konuşan Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, hazırlanan pazar yeri etkinliğinin çok güzel olduğunu vurguladığı konuşmasında, ayrıca hazırlayan okul yönetici, öğretmen ve velilere teşekkür etti.

Bu etkinlik sayesinde pazar kültürlerinin gelişimine katkı sağlamak olduğunu belirten Atakum Halide Edip Adıvar Anaokulu Okul Müdürü Kenan Arslan, "Öğrencilerimizin meslekleri ve sosyal ilişkileri yaparak, yaşarak öğrenmeleri gerekmektedir. Ayrıca çocukların pazar yerini tanımaları ve alışveriş kültürüyle kişiliklerinin gelişimine katkı sağlayacaklarına inanıyorum. Türk kültüründe alışverişin sadece ticari bir faaliyet olmadığını, aynı zamanda insani bir paylaşım olduğunu, öğrencilerimizin bu etkinlik sayesinde sorumluluk duygusunun yanında yardımlaşma, dayanışma ve işbirliği gibi değerleri artacaktır" dedi.

Konuşmaların ardından, pazar yeri açılış kurdelesini Atakum Kaymakamı Ali Bakoğlu, Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, Atakum İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadri Bektaş birlikte kestiler.

Açılışın ardından Atakum Kaymakamı Ali Bakoğlu, Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, Atakum İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadri Bektaş, daire müdürleri, şube müdürleri, okul müdürleri, okul aile birliği üyeleri ve veliler ile diğer davetliler, minik öğrencilerden çeşitli ürünler satın aldılar.

Atakum Halide Edip Adıvar Anaokulu öğrencileri "Pazar Şenlikleri" kapsamında Atakum-Atakent pazar yerinde pazarcı kıyafetleri giyerek pazarcılık yaptılar. Kimisi köylü olurken kimisi simitçi kimisi zabıta oldular. Erkek öğrenciler büyük insan rolüne girdiler. Bıyıkları, üzerlerindeki pazarcı kıyafetleriyle pazara gelen vatandaşlardan bütün ilgi gördüler. Öğrencilerin attıkları sloganlar gerçek pazarcıları aratmazken, bütün öğrenciler tezgahındaki ürünleri satabilmek için değişik rollere girerek müşterileri kendi tezgahına toplamaya çalıştılar. Aileler çocuklarının yaptıkları davranışlar karşısında şaşkınlıklarını gizleyemediler. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Halide Edip Adıvar İshak Taşçı Atakent Atakum Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title