Haberler

Minik Yunus Emre'den "Dayanışma Kampanyası"Na Anlamlı Bağış

SEFA EYİ - Ordu'nun Fatsa ilçesinde yaşayan 8 yaşındaki Yunus Emre Ergün, kumbarasında biriktirdiği 52 lirayı Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında şehit olanların aileleri ile gaziler için bağışladı.

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında yaşananlardan etkilenen Ergün, yaklaşık bir ayda biriktirdiği parasıyla, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca 15 Temmuz şehitlerinin aileleri ve gazilere yardım amacıyla başlatılan "Dayanışma Kampanyası"na destek verme kararı aldı.

Babası Mesut Ergün ile banka şubesine giden Ergün, kumbarasında bulunan ve bozuk paralardan oluşan 52 lirayı, kampanya kapsamında açılan hesaba yatırdı.

İlkokul 2. sınıf öğrencisi olan Ergün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, darbe girişiminin ardından sürekli haberleri izlediğini ve yaşananlara çok üzüldüğünü söyledi.

Darbe girişimiyle vatanın işgal edilmek ve hayallerinin çalınmak istendiğinin farkında olduğunu dile getiren Ergün, "15 Temmuz darbe girişimi beni çok üzdü. Polis ağabeylerimiz ve onlarca sivil vatandaşımız şehit oldu. Ben darbe ve cunta kelimelerini ilk defa 15 Temmuz'da duydum." dedi.

Yaşananların ardından elinden gelen tek şeyin, harçlıklarını şehit vatandaşların aileleri ile gazilere bağışlamak olduğunu belirten Ergün, "Ben de kimseye söylemeden bir ayda biriktirdiğim 52 lirayı kendi hesabım yerine açılan yardım hesabına yatırdım. Çok mutluyum. Benim gibi diğer çocuklar da kumbaralarındaki paraları şehit aileleri ile yaralanarak gazi olanlara bağışlayabilir." diye konuştu.

Ergün, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a duygularını anlatan bir mektup yazdığını da sözlerine ekledi.

"Oğlumun davranışı karşısında duygulandım"

Baba Mesut Ergün ise yaşına göre olgun davranış örneği sergileyen oğluyla gurur duyduğunu söyledi.

Oğlunun çizgi film izlemek yerine kendisiyle televizyondaki haberleri seyrettiğini anlatan Ergün, "Oğlum, bana merak ettiği her şeyi sordu ve dilim döndüğü kadar ona neler olduğunu anlattım. Kendisi benim anlattıklarımdan ve televizyonda gördüklerinden etkilenerek bir mektup yazdı ve bunu Cumhurbaşkanımıza gönderdi." ifadesini kullandı.

Ergün, Yunus Emre'nin çok duygusal bir yapısı olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Yunus Emre ara ara kendisine verdiğimiz paraları kumbarasında biriktiriyor ve kendi hesabına yatırtıyordu. Yalnız 15 Temmuz darbe girişiminin ardından biriktirdiği 52 lirasını hesabına yatırmak istemedi. Bize bir yere bağışlayacağını söyledi ama nereye olduğunu anlatmadı. Sabah bana bu parayı 15 Temmuz şehitleri ve yaralıları için bağışlayacağını söyledi. Bankaya giderek parayı şehit vatandaşlar için açılan hesaba yatırdı. Bu davranışı karşısında ben de gururlandım.

Kaynak: AA / Güncel

Fatsa Ordu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 16 Nisan Salı 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi!
title