Haberler

Minik Yazardan İmza Günü

Güncelleme:

Kütahyalı 4. sınıf öğrencisi Berra Demirtaş, Türkiye'de bir ilke imza atarak Yeryüzüne Düşen Damla ismini verdiği bir kitap yazdı.

Kütahyalı 4.sınıf öğrencisi Berra Demirtaş, Türkiye'de bir ilke imza atarak "Yeryüzüne Düşen Damla" ismini verdiği bir kitap yazdı. Kütahya Atakent İlkokulu'nda okuyan 10 yaşındaki Berra bir alışveriş merkezinde düzenlenen imza gününde sevenlerine kitaplarını imzaladı.

Genci yaşlısı herkes Berra Demirtaş'ın yazdığı kitabı imzalatmak için sıraya girdi.

Türkiye'nin en küçük yazarı Berra Demirtaş, "Kitabın adı 'Yeryüzüne Düşen Damla'. Kitabın içinde üç tane hikaye var. Hikayeler farklı amaçlarla, birinci hikayemde su döngüsünü anlattım. İkinci hikayemde uzaya olan ilgimden dolayı uzayla ilgili bir hikaye yazdım. Üçüncü hikayemde ise bahçede oturuyordum. Sarmaşıklara baktım ve aklıma bir hikaye geldi. ve ondan esinlenerek de bencil sarmaşığı yazdım. Bugün mutluyum. Çünkü imza günüm olması güzel bişey bence"dedi.

İmza törenine Kütahya İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, şube müdürleri ve alileler katıldı. Alışveriş merkezindeki meraklılarda imza gününde küçük yazarın kitaplarını imzalattılar. İmza gününde Berra'nın müzik öğretmenleri davetlilere mini bir konser verdi. Küçük yazar Berra Demirtaş'ın ailesinin mutlulukları yüzlerinden okunuyordu.

Kütahya Gazi Kemal Bilim Sanat Merkezi Müdürü Murat Fazıl Akkoç, bilim sanat merkezlerinde üstün yetenekli çocuklara hizmet edildiğini belirterek, "Bilindiği gibi bilim sanat merkezleri üstün yetenekli çocuklara hizmet vermektedir. Kütahya Gazi Kemal Bilim ve Sanat Merkezi olarak da bir çok etkinlik yapıyoruz. Uzayla ilgili çalışmalarımız var. Kitap yazıyoruz. Araştırmalarımız var. Bugünde Berra Demirtaş isimli öğrencimiz yeni kitabını bastı ve bugün imza günü düzenliyoruz. Gazi Kemal Bilim ve Sanat Merkezi Yayınları olarak artık bir serimiz var. Birincisine başladık bundan sonra ikincisi üçüncüsü ve diğer öğrencilerimiz faaliyetlere devam edecek. Bizi burada gururlandıran Berra Demirtaş isimli öğrencimiz Yeryüzüne düşen damla isimli kitabını bugün imza gününe açıyor. Bu çocuğumuzun yetiştirilmesinde emeği olan öğretmenimiz Mustafa Kemal Pişkiner'e, ailesine ve tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" diye konuştu.

İmza gününe katılan Kütahya Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Canan Aslan da, "Hepimizin gurur duyduğu çocuğumuz açısından da inanılmaz bir fırsat. Biz istiyoruz ki Kütahyamız'da inşallah Gülten Dayıoğlu yazarımızda biliyorsunuz Kütahyalı. Biz Berra ile inşallah bir Gülten Dayıoğlu daha Türkiye'ye kazandırma niyetindeyiz. Bilim sanat merkezleri biliyorsunuz son yıllarda ülkemizde olan en güzel faaliyetlerden birisi. En güzel okullarımızdan birisi. Oralarda Berra gibi birçok çocuğumuz var. Diliyoruz ki daha çok çocuğumuzu yakalayalım. Daha çok çocuğumuz bu merkezlerimizden istifade etsin. Daha çok çocuğumuz okul müdürümüz gibi fark edilsin ve daha çok çocuğumuzun elinden tutsun. Bunlar düşünce yapısı açısından öğrenmeyi öğrenmiş, analitik düşünebilen, sorun çözebilen, hayal güçleri, yaratıcılıkları zengin çocuklar bunların elinden tutup destekliyelim. Berra'da onlara güzel bir örnek olsun istiyoruz" ifadelerini kullandı.(EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Atakent Kütahya Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title