Haberler

Minik Suriyeli Diyarbakır'ın Maskotu Oldu

Güncelleme:

Suriye'deki iç savaştan kaçan Muhammed Xelil ailesinin en küçük ferdi Huzeyfe 35 santimlik boyuyla Diyarbakır'ın maskotu haline geldi.

Suriye'deki iç savaş başladığı yıl olan 2011'de Suriye'nin Halep kentinde dünyaya gözlerini parmak büyüklüğünde (5 santim) açan minik Suriyeli Huzeyfe, 3,5 yılda sadece 35 santime ulaşabildi. Ailesiyle birlikte sığındıkları Diyarbakır'da şehrin maskotu haline geldi. Sadece 35 santimlik boyuyla minik Huzeyfe'yi gören herkes onunla fotoğraf çekmek için sıraya giriyor. Minik Huzeyfe'nin babası Muhammed ise oğlunu kullanarak para kazanma derdinde.

AİLESİ MİNİK HUZEYFE'Yİ KULLANIYOR

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde kiraladıkları bir evde kalan 15 kişilik Xelil Muhammed ailesinin bütün geçimini 35 santimlik Huzeyfe karşılıyor. Diyarbakırlılar onunla fotoğraf çektirmek için adeta sıraya giriyor. Huzeyfe'nin babası oğlunun şekilden şekile sokarak yaptıkları şov karşılığında para topluyor.

BÜTÜN AİLENİN GEÇİMİ ONUN SIRTINDA

Evin kirasının ve geçimlerinin minik Hezeyfe sayesinde karşılandığını kaydeden Huzeyfe'nin babası Muhammed, oğlunun parmak büyüklüğünde dünyaya geldiğinde "Keşke doğmasaydı" dediğini şimdi ise onun varlığıyla başlarını sokacak yer ve ailenin karnını doyurduğunu belirterek şöyle dedi:

"Biz aile olarak Halep'te gayet varlıklıydık. İki evimiz arabamız ve paramız vardı. Altınlarımız, dükkanlarımız vardı. Hiçbir kimseye hiçbir ihtiyacımız yoktu. O vakitler oğlum Huzeyfe doğdu. Böyle parmak kadar 5-10 santim bir şey olarak. Ben o zamanlar ona bakarak 'Keşke bu doğmasaydı' dedim. Aradan geçen zaman içinde Suriye içinde çıkan savaşta tüm varlığımız her şeyimiz yerle bir oldu. Adeta yalınayak Suriye'den kaçtık ve Türkiye'ye sığındık. Bir müddet çadır kentte kaldık ve sonrasında Diyarbakır'a ailem ile geldik. Para yok, iş yok ne yapalım dilendik ama yine geçim olmuyor. Baktım insanlar oğlumla çok ilgili bende onu halkın arasına çıkardım. Onunla oynuyorlar fotoğraf çekiyorlar ve karşılığında bize bir miktar ödeme yapıyorlar. Bu yolla bir zamanlar keşke olmasaydı dediğim minik oğlum şu anda bütün ailenin geçimini sağlıyor. Bunu yapmak zorundayız çünkü başka alternatifimiz yok" diye konuştu.

MİNİK HUZEYFE'Yİ OYUNCAK SANIYORLAR

Minik Huzeyfe'yi gören Diyarbakırlılar ise, 35 santimlik boyuyla koşan ve bir oyuncağı andıran görüntüsü ile onun gerçek olduğunu anlamak için ona dokunuyor ve onunla fotoğraf çektiriyor. Kucağında 3-5 aylık çocukları olan kadınlar ise kendi bebeklerini ile Huzeyfe'yi yan yana getirdiklerinde şaşkınlıklarını gizleyemiyorlar.

Bazı vatandaşlar ise, minik Huzeyfe'nin Allah'ın bir hikmeti ve insanlara bir uyarısı olarak bu halde bıraktığı şeklinde yorumlarda bulunuyorlar.

Kaynak: Temsilci / Güncel

Diyarbakır Suriye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title