Haberler

Minik Öğrenciden Büyük Kampanya

Van’daki Hacı Ali Akın İlkokulu 3. sınıf öğrencisi Tuanna Nur Topaloğlu ve arkadaşlarının başlattıkları kampanya kapsamında toplanan kitaplar köy okullarına dağıtıldı.

Van'daki Hacı Ali Akın İlkokulu 3. sınıf öğrencisi Tuanna Nur Topaloğlu ve arkadaşlarının başlattıkları kampanya kapsamında toplanan kitaplar köy okullarına dağıtıldı.

Annesinin çalıştığı iş yerine gelen öğretmenlerin konuşmalarından köy okullarındaki öğrencilerin okuyacak hikaye kitaplarının bile olmadığını duyan ve bundan etkilenen Tuanna Nur, arkadaşlarıyla hemen kampanya başlattı. Ailesi, öğretmenleri ve arkadaşlarının desteğiyle 20 bin kitap toplayan ve Milli Eğitim Müdürlüğü'nün tahsis ettiği araçla köye giden Tuanna, topladığı kitapları ve kumbarasında biriktirdiği parayla aldığı hediyeleri, kısıtlı imkanlarına rağmen okumaya devam eden kardeşlerine dağıttı. Kampanyaya destek verenlere teşekkür eden minik Tuanna, "Amacıma ulaştığım için çok mutluyum. Bunun heyecanını burada yaşıyorum. Amacım okunmuş kitapların değerlendirilmesi ve uzak köy okullarında okuyan kardeşlerimize dağıtılmasıydı. Bazı köy okullarındaki öğretmenlerle görüştüğümüzde bu kitaplara ihtiyaç duyan kardeşlerimizin olduğunu öğrendim ve onlar için bir kampanya başlatmaya karar verdim. Bunu ailem ve öğretmenlerimle paylaştım. Onlarda destek vereceklerini söyleyince kampanyayı başlattım. Arkadaşlarımla birlikte okulları gezdik. Okul müdürümüz ve öğretmenlerime de bana verdikleri desteklerinden dolayı teşekkür ederim. En büyük hayalim Nabi Avcı ile tanışmak ve projemi ona anlatmaktır" diye konuştu.

Kampanyasını bundan sonra da devam ettirmek istediğini bildiren Tuanna, okuldaki fiziki imkanların çok kötü olduğunu, hayırseverlerden okulun daha iyi hale getirilmesi için destek vermesini istedi.

3. sınıf öğrencisi Nehir Güneş ise, kitap kampanyası için Erkaldı köyüne geldiklerini kaydederek, "Buradaki kardeşlerimize kitap dağıttık, ancak okulun durumunu gördüğümüzde çok üzüldük. Çünkü okul 1958 yılında yapılmış ve çok eski. Biz de bütün yardımsever büyüklerimizden yardım bekliyoruz" dedi.

Gösterdikleri duyarlılıktan dolayı öğrencilere teşekkür eden Erkaldı İlkokulu Müdürü Uğur Atik de, okulun fiziksel durumunun beklenen ve istenen düzeyde olmadığına dikkati çekerek, imkanları dahilinde yaşadıkları eksiklikleri gidermeye çalıştıklarını söyledi. Öğrencilerin ihtiyaçlarıyla ilgili sosyal medyadan ve görüştüğü insanlardan yardım istediklerini hatırlatan Atik, Hacı Ali İlkokulu öğretmen ve öğrencilerine teşekkür etti.

Topaloğlu'nun ailesi de gösterdiği duyarlı davranıştan dolayı kızlarıyla gurur duyduklarını belirterek, kampanyanın devam etmesi için herkesin destek vermesini istedi. Tuanna'nın kumbarasında biriktiği parayla kardeşlerine hediye aldığını anımsatan baba Barış Topaloğlu, kızıyla gurur duyduğunu ve her zaman yanında olacağını vurguladı.

Tuanna gibi duyarlı bir öğrencisi olduğu için gururlu olduğunu söyleyen Sınıf Öğretmeni Aysel Duran Sansür ise, öğrencilere derslerin yanı sıra toplumsal gelişmeler karşısında duyarlı olmayı da öğretmeye çalıştıklarını ifade etti. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title