Haberler

Minik Kızlar Balkan Güreş Şampiyonası'na Doğru

Minik Kızlar Güreş Milli Takımı, Bursa'da 14-16 Ekim'de düzenlenecek Balkan Şampiyonası'na, Bilecik'in Söğüt ilçesinde yaptığı kampla hazırlanıyor.

Söğüt Spor Salonu'nda çalışmalarını sürdüren milli takımda 14-15 yaş grubunda 40 sporcu bulunuyor. Günde çift antrenman gerçekleştiren sporcular, teknik ve kuvvet çalışmaları yapıyor.

Milli Takım Teknik Sorumlusu Zeynep Yıldırım Diri, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilk kez milli takım kampına katılan kızların heyecanlı ve hırslı olduklarını söyledi.

Balkan Şampiyonası'na gidecek sporcuların bazı sıkletlerde seçmelerinin yapıldığını ve 22 sporcuyla şampiyonaya katılacaklarını anlatan Diri, şöyle devam etti:

"Amacımız bayan güreşin altyapısını oluşturmak, geleceğin dünya şampiyonlarını yetiştirmek. Balkan Şampiyonası'nda alacağımız başarı bizi pek tatmin etmiyor. Biz geleceğe büyükler kategorisine hangi sporcuyu başarıyla gönderebiliriz, bizim için önemli olan bu. Burada daha çok sporcularımıza, sporcu olabilmeyi öğretiyoruz. Milli takım ruhunu vermeye çalışıyoruz. Bayrağımızı, ülkemizi ve milletimizi en iyi şekilde nasıl temsil etmelerini öğretiyoruz. Bunun yanında da güreşi tekniksel anlamda en iyi nasıl yapabilirler, bunu vermeye çalışıyoruz."

Diri, Balkan Şampiyonası'nda madalya almalarının sporculara ve teknik heyete büyük gurur vereceğini ifade ederek, "Fakat şampiyonada kişilik, güreş ve spor olarak ülkemizi en iyi şekilde temsil etmeleri bizim için daha önemli. Kızlarımızın ilk milli kampı olduğu için heyecanlılar, hırslılar ve mücadeleciler. Antrenmanlara var güçleriyle kendilerini veriyorlar. Ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek istiyorlar. Heyecanlarıyla, gençlikleriyle ve çocukluklarıyla en iyi şekilde ülkemizi temsil edeceklerdir." diye konuştu.

Sporcu Melda Dernekçi de ilk defa Balkan Şampiyonası'na katılacağı için heyecan yaşadığını belirterek, takım halinde şampiyonluğu arzuladıklarını, kendisinin de şampiyon olacağına inandığını ifade etti.

Büşra Tansever ise Balkan Şampiyonası'nda Türkiye'yi en iyi şekilde temsil edeceğini kaydetti.

Milli güreşçilerden Tuğba Palaz da Türkiye üçüncülüğü bulunduğunu, şampiyonadan altın madalyayla dönmek istediğini dile getirdi.

Kaynak: AA / Spor

Bilecik Söğüt Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor eleme adayları kim? 28 Mart Perşembe Survivor potada kimler var? Atlanta Hawks Boston Celtics NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 29 Mart Basketbol NBA CANLI İZLE! Atlanta Hawks Boston Celtics NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 29 Mart Basketbol NBA CANLI İZLE! Jasmine bebek toplatılıyor mu, Jasmine bebek nedir? 29 Mart Cuma Hutbesi yayınlandı! 29 Mart Cuma Hutbesi tam metni! Diyanet 29 Mart Cuma Hutbesi! Survivor kim kazandı? 28 Mart Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor kim elendi? 28 Mart Perşembe Survivor'da kim elendi? İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title