Haberler

Minik Irmak'ın Dehşet Saçan Babası Hakim Karşısında

MANİSA'nın Alaşehir İlçesi'nde, 4 yaşındaki kızı Irmak Kupal'ın tecavüze uğrayıp öldürülmesinin acısını yaşarken, cinnet getirip eşi Suriye ve kızı Ayşe Kupal'ı defalarca bıçaklayarak öldürdükten sonra intihar girişiminde bulunan Bilal Kupal'ın, iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis...

MANİSA'nın Alaşehir İlçesi'nde, 4 yaşındaki kızı Irmak Kupal'ın tecavüze uğrayıp öldürülmesinin acısını yaşarken, cinnet getirip eşi Suriye ve kızı Ayşe Kupal'ı defalarca bıçaklayarak öldürdükten sonra intihar girişiminde bulunan Bilal Kupal'ın, iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanmasına başlandı. Duruşmada, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile ifade veren tutuklu sanık Bilal Kupal, eşinin karnındaki bebeğin kendisinden olmadığını söylemesi üzerine kendini kaybettiğini söyledi.

Alaşehir'de geçen yıl 14 Ekim'de, gündelik işlerde çalışan 27 yaşındaki Suriye ile 44 yaşındaki Bilal Kupal çiftinin, Menderes Mahallesi Elmadağ Caddesi 2 Sokak'taki evlerinin önünde oynayan kızı Irmak, ortadan kayboldu. Tüm arama çalışmalarına karşın küçük Irmak bulunamadı. Baba Bilal Kupal'ın şüphelendiğini söylediği komşusu, hurdacılık yapan Himmet Aktürk, katıldığı televizyon programında suçunu itiraf etti, küçük kızı tecavüz edip öldürdüğünü ve gömdüğünü söyledi. Kamuoyunu şoke eden itiraftan sonra Himmet Aktürk'ün gösterdiği bölgede 3 gün arama yapıldı. Evine 2 kilometre uzaklıkta ilk olarak Irmak'ın ayakkabıları, ardından da üzüm bağı içerisinde cesedi bulundu. Irmak, kentte gözyaşları içinde toprağa verildi. Himmet Aktürk ise 'canavarca hisle öldürmek' suçundan tutuklandı. Hakkında Alaşehir Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açılan Aktürk, ağırlaştırılmış müebbet hapis ile 51 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

EŞİ VE KIZINI ÖLDÜRÜP, İNTİHAR GİRİŞİMİNDE BULUNDU

Bu acı olayın ardından aileye psikolojik destek verilirken, sanığa ise tepki gösterildi. Herkes sanığın yargılandığı davanın sonucunu beklerken, kentten gelen çifte cinayet haberi bir kez daha herkesi sarstı. Manisalı bir işadamı tarafından ailenin, Irmak'ın acısını bir nebze de olsa unutması ve o çevreden uzaklaşması için hediye ettiği Fatih Mahallesi'ndeki evde geçen 21 Şubat'ta saat 04.00'de meydana gelen olayda, Bilal Kupal, hamile olan eşi Suriye ve 10 yaşındaki kızı Ayşe'yi bıçaklayarak öldürdü. Bilal Kupal daha sonra, olayda kullandığı aynı ekmek bıçağıyle bileklerini kesip, karnına ve bacaklarına saplayarak intihar girişiminde bulundu. Yaraları yüzeysel olan Bilal Kupal, Alaşehir Devlet Hastanesi'ne tedavisinin ardından tutuklandı. Eşini 20, kızını ise 8 bıçak darbesiyle öldüren Bilal Kupal hakkında, Alaşehir Ağır Ceza Mahkemesi'nde, gebe olan eşini ve çocuğunu kasten öldürmek suçlarından iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı.

'KARNINDAKİ BEBEĞİN BENDEN OLMADIĞINI SÖYLEYİNCE KENDİMİ KAYBETTİM'

Davanın bugün yapılan ilk duruşmasına öldürülen Suriye Kupal'ın babası Bekir İlgaz, İlgaz'ın avukatı Erdem Keleş, sanık avukatı Fatma Kocataş ve tanıklar katıldı. Tutuklu sanık Bilal Kupal ise duruşmaya getirilmeyip, SEGBİS ile ifadesine başvuruldu. Kupal, ifadesinde eşinin uyurken kendisini öldürmek istediğini ileri sürüp, "Tam bıçağı saplayacağı sırada uyandım. Daha sonra eşimle tartıştık. Balkona çıkmıştım. Eşim kapıyı kilitledi. Ben de balkonda bulunan kürekle kilidi kırıp, içeri girdim. Kızımın odasına geçmiş. O kapıyı da kilitlemişti. Onun kilidini de kürekle açtım. Sonra divanın üzerine oturup, konuştuk. Eşim karnındaki çocuğun bana ait olmadığını, ikimizden birisinin ölmesi gerektiğini söyledi. Ben de 'Sen hastasın. Babana haber verip, seni doktora götüreceğim' dedim. Hayır, 'Ben deli miyim,doktora gitmeyeceğim' diye karşılık verdi. Ben de o zaman, 'Niye birimiz ölüyor' deyip, yatak odasına gittim. Buradaki eşyaları üst üste yığdım, mutfaktaki çiçek yağlarını üzerine döktüm. Banyoda benzin vardı, onu da boşaltıp, eşyaları ateşlemek istedim. Ancak, çakmak ateş almadı. Tam o sırada komşulara da zarar vereceğimizi düşünüp, yakmaktan vazgeçtim. Daha sonra salona döndüm. Eşimle yine tartıştık. Bu kez mutfağa gidip, kasap bıçağını aldım. Eşime rastgele birkaç kez salladım, sonrasını hatırlamıyorum. Kızım Ayşe ikimizin arasına girmiş, diğer olup biteni hatırlamıyorum. Eşim telefonla sık sık konuşur, telefonu sessiz veya titreşimde tutardı. Karnındaki bebeğin benden olmadığını söyleyince kendimi kaybettim" dedi.

Öldürülen Suriye Kupal'ın babası Bekin İlgaz'ın avukatı Erdem Keleş, sanığın eşi ve kızını olayı planlayarak öldürdüğünü iddia ederken, sanık avukatı Fatma Kocataş ise ailenin kızları Irmak'ın öldürülmesinden sonra travma geçirdiklerini, sanığın akli dengesinin yerinde olup, olmadığının tespiti için rapor alınmasını istedi. 4 saat süren duruşmada, dört kişi de tanık olarak dinlendi.

Mahkeme Başkanı Remziye Güldür, tarafların dinlenmesinin ardından sanık Bilal Kupal'ın akıl sağlığının yerinde olup olmadığının tespiti için rapor alınmasına, öldürülen Suriye Kupal'ın telefon kayıtlarının istenmesine, anne karnında öldürülen cenin ile Bilal Kupal'ın DNA'larının kontrol edilmesine karar verip, duruşmayı erteledi.

'ALDATMA BİR CİNAYET SEBEBİ DEĞİLDİR'

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Başkanı Sema Hasgör, duruşma çıkışında yaptığı açıklamada, iyi halin bir zorunluluk olduğunu ve indirim sebebi olamayacağını düşündüklerini belirtip, "Aldatma bir cinayet sebebi değildir, olsa olsa boşanmada kusurdur. Kadın katillerinin en ağır şekilde cezalandırılıp, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmesini, indirimlerden faydalanılmamasını istiyoruz. Sanığa en ağır cezanın verilmesini istiyoruz" dedi. - Manisa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Menderes Alaşehir Suriye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title