Haberler

Minik GKV'lilere Okuma Zinciri

GKV Kütüphanesi bir çok okula kitap desteği sağlıyor

Çocuklarda kitap okuma alışkanlığının küçük yaşta öğretilmesi amacıyla her yıl ana okulu öğrencileri için oluşturulan okuma zinciri kapsamında bu yılda lise, ortaokul ve ilkokul öğrencelerinden oluşan bir gurup GKV Özel Anaokulu öğrencilerini ziyaret ederek GKV Kütüphanesine kadar onlara eşlik ettik. Kütüphane ile ilk kez tanışan minik GKV'liler hayranlıkla bütün kitapları yakından inceleme fırsatı bulurken onlara eşlik eden öğrenciler seçtikleri kitapları kendilerine okuyarak okuma ve dinleme alışkanlığının gelişmesinde önemli rol oynadı. Kütüphane Haftası etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen etkinlikler arasında yer alan okuma zincirine katılan öğrencilerin heyecanları kadar kitaplara olan ilgileri de dikkat çekti. Minik öğrencilere Kütüphane Müdiresi Duygu Duygulu tarafından kütüphane kuralları ve kitap okumanın önemi hakkında bilgiler verildi. Öğretmenlerinin de rehberlik yaptığı etkinlikte minik öğrenciler ilk kez kütüphane kartı edinme şansı da yakaladı. Çocuklarda okuma alışkanlığının geliştirilmesi için birçok etkinlik gerçekleştirdiklerini ifade eden GKV Özel Okulları Genel Müdürü Müfit TAŞLIYAR "Her yıl lise, ortaokul, ilkokul ve anaokulu öğrencilerimizin ortaklaşa gerçekleştirdiği GKV Okuma Zinciri etkinliğinde bu yıl da anaokulu öğrencilerimizin okul kütüphanesiyle tanışması, kütüphane kavramını algılamaları ve sevdikleri kitapların kendilerine okunmasını amaçladık. Çocuklarımıza küçük yaşlarda okuma alışkanlığı kazandırmak ve bu alışkanlığın yaşamları boyunca devamlılığını sağlamak için düzenli etkinlikler yapıyoruz. Bu etkinlikler bilinçli okuyan ve kendisini geliştiren nesiller yetiştirmemize büyük katkı sağlamaktadır" dedi.

GKV Kütüphanesi bir çok okula kitap desteği sağlıyor

GKV Özel Okulları Kütüphane Müdiresi Duygu DUYGULU "Okuma alışkanlığının arttırılması ve geliştirilmesine yönelik etkinliklerimizde çeşitli okullara kitap bağışında bulunmanın yanında kendi okulumuzda okuma zinciri, güzel okuma ve en çok kitap okuyan öğrenci yarışmaları gibi çalışmalar yapıyoruz. Kütüphanemiz her gün büyük bir coşkuya sahne oluyor. Sınıf bazlı etkinlikler yanında okul genelinde çok katılımlı etkinliklerimiz devam ediyor. Kütüphane Haftasını geçen yıllar olduğu gibi, bu yıl da bayram coşkusuyla kutladık" dedi. Etkinlik sonrası sınıfları4na dönün GKV Anaokulu öğrencileri kütüphane de yaşadıklarını resimleriyle bütünleştirerek duygularını resim kağıtlarına döktüler.

Kaynak: Bültenler / Eğitim

Kütüphane Haftası Eğitim Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title