Haberler

Minik Eylül Yemek Borusu Darlığı Nedeniyle Beslenemiyor

Adana'da 2 yıl önce 7 aylıkken dünyaya gelen Eylül Ecrin Demir, yemek borusu çok dar olduğu için ağzından beslenemiyor. Hastanede tedavisi süren minik Eylül'ün iyileşmesi için doktorlar çaba harcıyor.

Ev kadını 33 yaşındaki Demet Demir ile şoför 38 yaşındaki Devrim Demir'in 2'nci çocukları olan Eylül Ecrin Demir, erken doğumla dünyaya geldi. Minik Eylül bu nedenle 3 ay kuvözde yattı. Kuvözden çıkartılan bebek, 3 gün sonra ateşlenince yeniden hastaneye götürüldü. Doktorlar, yüksek ateşin yanı sıra sürekli kusan minik çocuğun enfeksiyon nedeniyle rahatsızlandığını söyledi. Rahatsızlık nedeniyle birkaç kez hastaneye götürülüp getirilen bebek, bir türlü iyileşmedi. Bunun üzerine küçük çocuk Mersin Çocuk Hastanesi'nde 6 ay yatarak tedavi gördü. Tedaviye rağmen mama yedikten sonra kusmaya devam eden ve 7 aylık olmasına karşın ağırlığı yalnızca 2.5 kilogram olan Eylül Ecrin Demir'in ailesi, çocuklarını Adana'daki Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'ne getirdi. Uzun süren incelemeler ve yapılan tahlillerin ardından küçük kızın yemek borusunun mideyle birleştiği yerde neredeyse toplu iğne ucu kadar dar olduğu saptandı.

ANNESİ YARDIM İSTEDİ

Doktorların ameliyat önerisini şimdilik kabul etmediklerini belirten Demet Demir, ameliyata gerek kalmadan iyileşme olasılığının bulunabileceğini söyledi. Demir, "Tedavisi sürüyor ama hala iyileşebilmiş değil. Maddi durumumuz çok iyi değil. İstiyorum ki çocuğumu iyi edebilecek bir hastanede tedavi görelim. Çocuğum hiçbir şey yiyemiyor, içemiyor. Gözümün içine bakıp ağlıyor. Çocuğumun en kısa sürede iyileşmesi için yardım bekliyoruz" dedi.

Balcalı Hastanesi yetkilileri ise minik kızın hastanede gerekli tedaviyi gördüğünü, iyileşmesi için her türlü çabanın gösterildiğini bildirdi. - Adana

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Demet Demir Eylül Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title