Haberler

Minik Barancan İçin 6 Saat Karla Mücadele

KARS'ın Kağızman ilçesin bağlı Keşişkıran Köyü'nün yolu kardan kapanınca yüksek ateşi olan 3 yaşındaki Barancan Gündüz, UMKE ekipleri tarafından hastaneye ulaştırıldı.

KARS'ın Kağızman ilçesin bağlı Keşişkıran Köyü'nün yolu kardan kapanınca yüksek ateşi olan 3 yaşındaki Barancan Gündüz, UMKE ekipleri tarafından hastaneye ulaştırıldı. Keşişkıran Köyü'nde yaşayan Gündüz ailesi oğulları Barancan'ın ateşi çıkınca 112 Acil Servis'i aradı. Köy yolu kardan kapanınca, paletli ambulans aracıyla yaklaşık 6 saatlik karla mücadele sonrasında Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) köye ulaştı. Karla kaplı yollarda verilen uzun ve zorlu mücadele sonrasında UMKE çalışanlarının kucağında baba Abdurrahman Gündüz nezaretinde Harakani Devlet Hastanesi'nde Barancan'a ilk müdahale yapıldı. Barancan Gündüz'e yapılan müdahale ile ateşi düşürüldü.

U6MKE çalışanları kış mevsimi boyunca bu tür vakalar için gece- gündüz demeden çalıştıklarını dile getirirken, baba Abdurrahman Gündüz ise emek veren herkese teşekkürlerini iletti. Minik Barancan'ın sağlık durumunun ise iyi olduğu öğrenildi. - Kars

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi Kağızman Kars Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title