Haberler

Minik Alinda'nın Ölümünde İhmal İddiasına Soruşturma İzni

YALOVA'da, geçen yıl 10 aylık down sendromlu Alinda bebeğin ihmal nedeniyle öldüğü iddiasına soruşturma izni verilmemesi üzerine anne Deniz Mudanyalı, İstanbul Bölge İdare Mahkemesi'ne başvurdu.

YALOVA'da, geçen yıl 10 aylık down sendromlu Alinda bebeğin ihmal nedeniyle öldüğü iddiasına soruşturma izni verilmemesi üzerine anne Deniz Mudanyalı, İstanbul Bölge İdare Mahkemesi'ne başvurdu. Mahkemenin itirazı kabul ederek, soruşturma izni vermesi üzerine Deniz Mudanyalı, yargı sürecini yeniden başlatacaklarını söyledi.

İstanbul'da Şişli Etfal Hastanesi'nde bağırsak ameliyatı olan 10 aylık Down sendromlu bebeği Alinda'nın ameliyattan bir hafta sonra 19 Aralık 2016 tarihinde rahatsızlanması nedeniyle anne Deniz Mudanyalı, ishal şikayeti nedeniyle bebeğini Yalova Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne götürdü. Acil Tıp Doktoru E.T.D.'nin çocuğunu muayene etmediğini iddia eden anne Deniz Mudanyalı, doktor tarafından çocuğuna bağırsak düzenleyici ilaç reçete edilerek gönderildiğini söyledi. Bunun üzerine olaydan 2 gün sonra çocuğunun öldüğünü söyleyen anne Mudanyalı, olayda doktorun ihmali olduğunu iddia ederek savcılığa başvurdu. İl İdare Kurulu'nun soruşturma izni vermemesi üzerine savcılık soruşturma başlatmadı.

Acılı anne, İstanbul Bölge İdare Mahkemesi'ne itiraz etti. Acılı annenin itirazını inceleyen İstanbul Bölge İdare Mahkemesi, "Ceza yargılama hukukuna göre bir değerlendirme yapılması gerektiği anlaşıldığından itirazın kabulüne, soruşturma izni verilememesine ilişkin kararın kaldırılmasına, adı geçen hakkında soruşturma izni verilmesine" oy birliyle karar aldı.

DOKTOR HAKKINDA DAVA AÇILACAK

Ailenin Avukatı Uğur Altuğ, bundan sonraki süreçte itiraz dilekçelerini savcılığa sunacaklarını söyledi. Avukat Altuğ, şöyle dedi:

"Olayda doktor ihmali olduğunu düşünüyoruz. Doktora anne tarafından çocuğunun ameliyatlı olduğu söylenmesine rağmen gerekli tetkikler yapılmıyor. Muayene dahi edilmiyor. Çocuğun otopsi raporunda bazı bölgelerde saptamalar tespit edilememiştir denilerek doğal ölüm olduğu belirtilmiş. Ancak bizim burada asıl itiraz ettiğimiz nokta adli tıp raporu değil, doktorun çocuğun tanı ve tedavisinde tıp disiplininin üzerine izafe ettiği dikkat ve özeni göstermeyerek, çocuğun ölümüne mani tedbirleri almaması. İstanbul İdare Mahkemesi de oy birliğiyle soruşturma yapılmasına onay verdi. Bu konuda savcılık iddianame hazırlayacak. Bu iddianameye göre hareket edeceğiz. Hem ceza davası hem de tazminat davası açacağız."

Alinda'nın ölümünde ihmal bulunduğunu öne süren gözü yaşlı anne Mudanyalı ise gerekirse haklarını aramak için konuyu AİHM'e kadar taşıyacağını söyledi. Deniz Mudanyalı, şöyle dedi:

"Bebeğimi 21 Aralık'ta kaybettim. O günden bugüne mücadelemi sürdürüyorum. Acımız dinmedi. Bu doktorun cezalandırılmasını istiyorum. Sağlık Bakanlığı'nın da doktor hakkında kınama cezası verdiği belirtiliyor. Çocuğuma bir tek dışkı testi yapıldı. Ameliyatlı olduğunu ve Down sendromlu olduğunu söylememe rağmen bir muayene yapılmadı. Kendisi yapmıyor ya da anlamıyorsa çocuk doktoruna sevk edebilirdi. Bunu da yapmadı. Yaptığı sözlü savunmada da 'Ben muayene testi yapmak istedim, aile kabul etmedi' demiş. Çocuğunu kaybeden bir anne olarak beni en çok üzen şey de bu oldu. Doktorun gerekli tetkikleri yapmadığı için görevini ihmal ettiğini düşünüyoruz." - Yalova

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Yalova Şişli Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title