Haberler

Minibüsçüler ve Servis Araçları Esnaf Odası Başkanı Abdullah Akgün Açıklaması

Kütahya Minibüsçüler ve Servis Araçları Esnaf Odası Başkanı Abdullah Akgün, Belediye Başkanı Mustafa İça’nın, yasa dışı yöntemlerle 12 yaş üstü araçların çalışma haklarını fesih edildiğini ileri sürdü.

Kütahya Minibüsçüler ve Servis Araçları Esnaf Odası Başkanı Abdullah Akgün, Belediye Başkanı Mustafa İça'nın, yasa dışı yöntemlerle 12 yaş üstü araçların çalışma haklarını fesih edildiğini ileri sürdü.

Kütahya'da ulaşımın Belediye Başkanı Mustafa İça'nın isteğiyle 2003 yılında minibüsten otobüse geçirildiğini hatırlatan Akgün, yeni başlatılan uygulama ile yasadışı yöntemle araçların çalışma haklarının fesih edildiğini ileri sürdü.

Halk Otobüsleri Kooperatifi ve Kütahya Belediyesi'nin aldıkları ortak kararlar ile esnafa zarar verdiklerini dile getiren Akgün, "Bize sıfır araç alın diyorlar. Yasada böyle bir madde yok. Yasa 12 yaşın üstünde araç çalıştırılamaz diyor. Bugün Eskişehir'de, Uşak'ta, Afyonkarahisar'da 12 yaşın altındaki ikinci el araçlar çalışıyor. Kütahya'da böyle bir durum yok. Burada kooperatif ve belediye başkanının nereden nasıl bir rantları varsa ikinci el araca olmaz diyorlar. Belediye, kooperatif ve e-kent esnafı soyuyor. Belediye meclisinde Başkan İça, üyelere olaylardan bahsetmiyor ve sürekli olarak gündemi değiştiriyor. Kütahya Belediyesi AK Parti hükümetinin ilimize yaptığı hizmetlere dinamit atıyor" dedi.

Belediye Başkanı Mustafa İça'nın otobüsçü esnafını dilenci durumuna düşürdüğünü öne süren Başkanı Abdullah Akgün, "Başkan Mustafa İça, çalışması engellenen 22 esnafımız için, 'çalışanlar para versin' dedi. Yani 'onlar çalışmasın çalışanlar o 22 kişiye baksın' diyor. Bu arkadaşlarım dilenci mi? çalışanların eline mi bakacaklar her gün. Böyle bir düşünce mantık olabilir mi? belediye başkanını kooperatif mi yönetiyor? Ben bunu merak ediyorum. Başkan İça 'ben yaptım oldu' mantığı ile hareket ediyor. Esnafı düşünmeden hareket ediyor. İkinci el araçlar Türkiye'nin her yerinde çalışıyor ancak Kütahya'ya yasak" ifadelerini kullandı.(HD-EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kütahya Belediyesi Mustafa İça Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title